Vesti Online

MISTERIOZNA INFEKCIJA Šestoro zaraženih, dvoje preminulo na Urgentnom centru

Na hirurgiji Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije je u periodu od 7. do 11. juna od 103 operisana pacijenta njih šestoro imalo infekcije praćene komplikacijama, a dvoje je umrlo, izjavio je za „Blic“ direktor Urgentnog centra Milika Ašanin.

Ovde potpis

Ašanin je rekao da je jedan od preminulih pacijenata bio srednjih godina, dok je drugi imao šezdesetak, i da su obojica imali hronična oboljenja.

 

„Imamo neke rezultate ali ne bih govorio dok sve ne bude do kraja završeno“, rekao je Ašanin i istakao da će se više znati do ponedeljka, kada se završe sva ispitivanja koja su u toku.

 

Kako je istakao, od nedelje nema novih prijava slučajeva infekcije, operativni program je stopiran, a operacije su preuzeli gradski kliničko-bolnički centri.

 

KCS saopštio je juče da je kod pacijenata operisanih na Hirurgiji Urgentnog centra KCS, u periodu od 7. do 11. juna, registrovan „neuobičajeno“ povećan broj infekcija praćenih komplikacijama. Služba za bolničku epidemiologiju KCS i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd preduzeli su sve neophodne mere za prevenciju i kontrolu širenja infekcija a o svemu je obavešteno Ministarstvo zdravlja i Republički zavod za javno zdravlje. (BLIC)