Vesti OnlineZdravlje

Biološki sat

Ako se probudite između 3 i 5 ujutru, znajte – to je znak odozgo.

Od 21 do 23 sata

Buđenje tokom ovog perioda može ukazivati na nedavni stres. Verovatno ste često nervozni. Psiholozi preporučuju češće opuštanje i razbistravanje uma u takvim situacijama.

Od 23 sata do 1 ujutru

Ako se probudite u ovo vreme, verovatno doživljavate značajno emotivno razočarenje. Ovo je vreme aktivnosti žučne kese, pa sa fiziološke tačke gledišta može biti problema sa njom. Pozitivne afirmacije i optimističan pogled na život mogu pomoći.

Od 1:00 do 3:00

Buđenje u ovo vreme obično govori o potisnutom gnevu. Od 1 do 3 uključen je energetski meridijan povezan sa jetrom. Kineska prirodna filozofija opravdava ovu emociju viškom „jang“ energije.

Od 3 do 5 ujutru

Ovaj vremenski period povezan je sa plućima i osećajem tuge. Postoji mišljenje da ako se vaše buđenje dogodi tačno između 3 i 5, onda više sile pokušavaju komunicirati sa vašom svesti.

Od 5 do 7 ujutru

Tako rano buđenje prema biološkom satu može ukazivati na prisustvo psiholoških blokada. Ako vam nije potrebno da ustajete tako rano, pokušajte uzeti topao tuš i nežno istegnuti mišiće.

U pravilu, takva buđenja ne nastaju niotkuda, pa je potrebno obratiti pažnju na biološke ritmove i ciklus spavanja, jer adekvatan san nije samo garancija već i siguran znak zdravlja.