Vesti Online

Pastor: Ograda na mađarskoj granici olakšaće život ovde

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da najava mađarske vlade da će podići ogradu duž granice sa Srbijom zbog velikog priliva ilegalnih imigranata neće promeniti život „poštenih građana“, jer će se granični prelazi moći prelaziti isto kao i do sad.

„U vezi kretanja poštenih građana ne znači nikakvo fizičko ograničenje to da Mađarska zatvara svoju južnu granicu. Granični prelazi će i dalje biti dostupni i mogu se prelaziti, kao i do sada“, rekao je Pastor za subotičku RTV Panon (Pannon).

 

On je ocenio da će podizanje ograde značiti značajno olakšanje „za one koji žive ovde, jer, zbog zatvaranja granice, socijalni migranti neće dolaziti ovamo, jer će znati, da ne mogu ići dalje odavde“.

 

Dodao je da podržava napore Vlade Srbije, koji su usmereni na sprečavanje priliva migranata u Srbiju.

 

„Srbija ne može da bude jedna takva zona, u kojoj oni koji su se zaglavili ovde, tapkaju u mestu, čekajući kuda će moći dalje da odu. Radi se o velikom evropskom problemu čije rešenje treba da nađe sama Evropa, ne možemo mi da budemo strana koja će da trpi zbog toga“, kazao je Pastor. (Blic)