ŠEF poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović optužio je danas lidera radikala Vojislava Šešelja da je bio saradnik sarajevskog ogranka Udbe i pokazao u Skupštini fotografiju na kojoj je, kako tvrdi, njegova legitimacija.

Razmena optužbi i uvreda između njih dvojice obeležila je današnje zasedanje parlamenta na kojem su izglasani članovi skupštinskih odbora. „Okršaj“ je počeo kad je Šešelj rekao da Igor Bečić (SNS) nema kredibiliteta da bude predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti. On je Bečića optužio da ima lažnu diplomu fakulteta.

– Ja bih mogao da postavim pitanje da li sam Šešelj ima kredibilitet jer sam čitao neke dokumente da je bio saradnik službe bezbednosti u Sarajevu pod imenom „Magistar“ – odgovorio mu je Martinović.

Šešelj je demantovao Martinovićeve optužbe i rekao da je šef kluba SNS mogao da iznese jače argumente protiv njegovog članstva u odboru:

– Osuđen sam na osam godina zatvora zbog ugrožavanja društvenog poretka, na četiri godine zbog neprijateljske propagande, više od 20 puta zbog nasilničkog ponašanja, narušavanja javnog reda i mira…

U nastavku rasprave mogli su se čuti epiteti poput „klempav“ (Šešelj Martinoviću) ili „nosonja“ i „škembonja“ (Ljubiša Stojmirović iz SNS Šešelju).

Radikali su saopštili da je navodna Šešeljeva „članska karta“ Udbe falsifikat i da je na njoj slika lidera SRS iz sedmog razreda osnovne škole.(Novosti)