Vesti Online

BREGZIT UŽIVO Velika Britanija odlučuje: Ostati u EU ili krenuti svojim putem?

Svi punoletni građani Velike Britanije, koji su se registrovali za današnji referendum, naći će se pred šekspirovskom dilemom: ostati u EU ili ne? Glasačka mesta otvaraju se u osam ujutru po srednjoevropskom vremenu, a zatvaraju se u 22 sata.

Ankete pokazuju da su obe opcije poprilično izjednačene

Foto: ReutersAnkete pokazuju da su obe opcije poprilično izjednačene

07:59Najnovija anketa: Za ostanak 51, za odlazak 49 odsto

Najnovije istraživanje britanskog javnog mnjenja pred referendum o izlasku ili ostanku u EU, koje je sprovedeno za dnevni list „Tajms“, pokazalo je da su zagovornici ostanka u Uniji opet u vodjstvu.

U toj anketi, radjenoj juče, 51 odsto ispitanika izjasnilo se za Veliku Britaniju u EU, a 49 odsto za izlazak iz evropskog bloka.

07:55Faraž odustao od TV debate

Lider Partije za nezavisnost Velike Britanije Najdžel Faraž je odlučio da se povuče iz poslednje TV debate pred referendum o ostanku ili izlasku države iz EU.

AP prenosi da je iz kabineta istaknutog zagovornika kampanje za izlazak iz Unije sinoć navedeno da je Faraž ovu odluku doneo iz „porodičnih razloga“.

07:50„Gardijan“ hoće EU, „Telegraf“ priželjkuje Bregzit

Prethodnih dana su i najuticajniji britanski i svetski mediji odabrali stranu. Ostanak u EU zagovaraju „Gardijan“, „Obzerver“, „Ekonomist“, „Fajnenšel tajms“, „Miror“…dok su sa druge strane „Telegraf“, „Dejli mejl“, „Spektejtor“, „San“… (Blic)