Vesti Online

VELIKA AKCIJA POLICIJE U ZAGREBU Pao balkanski ogranak „Pink pantera“, uhapšena tri Srbina

Ogranak bande „Pink Pather“ uhapšen je juče u novozagrebačkom naselju Siget oko 9 sati ujutro čime je zagrebačka policija sprečila pomno isplaniranu seriju krvavih razbojništava po metropoli.

Od šestoročlane bande, koju čine trojica Srba, dvojica BiH državljana te jedan Crnogorac, policija je u pretresima stanova i garaža uz zgradu AMK Siget koje su koristili, zaplenila više bombi, veću količnu dinamita, oružje, streljivo, mobilne telefone i SIM kartice, raznu dokumentaciju…

 

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja je trebalo da im posluže za pljačke – pre i nakon bega, a koja su potom trebalo da budu i zapaljena.

 

Zagrebački policajci su, kako saznaje Jutarnji.hr, proteklih nedelja ekipu intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmene informacija s francuskom, švajcarskom i policijom Bosne i Hercegovine, doznali su da se u glavnom gradu Hrvatske stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preza ni pred čim i da su unajmili stan u Novom Zagrebu. Čim su tokom vikenda uvideli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka na stotine hiljada kuna, policajci su preduhitrili „pinkpanteraše“.

 

Navodno nisu još uvek uspeli da otkriju koja institucija je trebalo da padne prva, a ne se ni kako su ušli u Hrvatsku.

 

Kad su krenula hapšenja, specijalci ništa nisu prepustili slučaju. Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na sigurnost prolaznika.

 

– Stani, policija! Pucat ću. Stani! – izivikivali su policajci na nekoliko lokacija u naselju dok su pokušavali da stave lisice na ruke razbojnika  (BLIC)