Vesti Online

Srpkinje se prostituišu na Kosovu za 20 evra

PRIŠTINA- Devojke iz gradova širom Srbije sve češće idu na Kosovo da se prostituišu. Srpkinje seksualne usluge nude pripadnicima Kfora i Albancima.

prostitucija2 Srpkinje se prostituišu na Kosovu za 20 evra

Prema saznanjima „Novosti“, prostititušu se pre svega sa pripadnicima Kfora, ali i sa Albancima, ne prave nikakvu razliku između njih, bitno im je jedino da su dobre platiše.

Devojke iz južne i zapadne Srbije obezbeđuju pojedini Srbi, koji imaju svoje pajtaše Albance na KiM, koji ih preuzimaju, obezbeđuju smeštaj i hranu ali i klijente.

– Najviše Srpkinja ima u hotelu „Grand“ u Prištini, ali uveče mogu da se vide i na ulicama, gde otvoreno nude svoje usluge – priča nam Vranjanac, dobro upućen u trgovinu ljudima na Kosovu.

Naš sagovornik ukazuje da su poslednjih godina Albanci premestili prostituciju u okrilje privatnih domova i poslovne pratnje, kako ne bi bili otkriveni.

– U poslednje vreme mnogo mladih Beograđanki dolazi individulano na Kosovo, smeste se u hotel i krenu da unovčavaju najstariji zanat na svetu – predočava nam čovek iz Vranja. – Upravo one su spustile tarife za seksualne usluge sa 50 na 20 dolara.

Devojke iz Srbije, kako objašnjava, prilikom prostituisanja ne insistiraju da muškarac bude „zaštićen“. S druge strane, mlade Albanke, koje su počele ozbiljno da konkurišu devojkama i Srbije, ne ulaze u krevet sa klijentom ako ne koristi zaštitu.

Naime, u izveštajima američkog Stejt departmenta, objavljenim minulih godina, navodi se da je Kosovo izvorišna, odredišna i, po svoj prilici, tranzitna zemlja za žene i decu koji su izloženi trgovini, u svrhu seksualne eksploatacije.

– Policija kontinuirano izveštava da je moguće da se interna trgovina, koja obuhvata i Srbe sa Kosova, dešava i na severu pokrajine – piše u jednom od izveštaja Stejt departmenta.

Zanimljivo je da je i jug centralne Srbije do pre nekoliko godina bio oaza trgovine belim robljem. Tada su na obećanja o lakoj zaradi dovitljivih makroa nasele mnoge devojke, starosti od 14 do 24 godine, iz Moldavije, Rusije pa i naše zemlje.

U Bujanovcu nam potvrđuju da su se preprodajom devojaka bavili zajedno i Srbi i Albanci, za koje ne postoji administrativna linija Srbije i Kosova, jer su i za vreme oružanih sukoba na ovom području „bratski“ razradili švercerske kanale belog roblja.

Bila je i javna tajna da su na prostoru između Bujanovca i Velikog Trnovca, u tamošnjim kafanama i kafićima, radile konobarice koje su morale i „prekovremeno“ da odrađuju „posao“ u krevetu sa gostima. U jednom kafe-baru na periferiji Bujanovca radila je Bugarka koja je otvoreno priznala da je bila preprodavana pet puta!  (Pravda)