Vesti Online

INCIDENT U ORDINACIJI Lekar me psovao, stegao za nadlaktice i rekao: “Sad ću da ti j… kevu”

Umesto da pomogne Snežani Toroman (46), koja je došla u bolnicu zbog gušenja i bola u grudima, internista u čačanskoj bolnici Slobodan Krupniković ju je uz psovke i fizički napao!

Otrgla sam se i pozvala policiju: Snežana Toroman

Toromanova je jedna od 56 osoba u Srbiji koja boluje od hereditarnog angioedema, retke bolesti koja se manifestuje oticanjem potkožnog tkiva i unutrašnjih organa. Ona je u petak uveče dobila gušenje i jake bolove u grudima, zbog čega je, kao i u slučaju ranijih napada, otišla u ambulantu internog odeljenja gradske bolnice, kako bi primila neophodnu dozu krvne plazme.
Kako tvrdi Toromanova, dežurni lekar Slobodan Krupniković nije hteo da je primi, već je prošao pored nje rekavši joj da “nije hitan slučaj”.

– Bila sam šokirana i doktoru sam rekla da treba da ga je sramota belog mantila koji nosi. On se na te reči vratio, previo preko ograde stepeništa i opsovao mi majku, na šta sam mu odgovorila da ga treba strpati u zatvor. Potom sam bila primorana da odem na urgentno odeljenje, gde mi je dežurni lekar rekao da moram da odem kod interniste da me pregleda zbog lošeg zdravstvenog stanja – priča Snežana Toroman.
Međutim, tek tada počinje prava drama, pošto ju je na odeljenju sačekao dr Krupniković i pozvao u ordinaciju. Umesto pomoći, usledile su pretnje i fizički nasrtaj.
– Ironično mi je rekao “dobro vam je”, a kada sam se raspremila i prišla njegovom stolu da bi me pregledao, on me je snažno obema rukama uhvatio za nadlaktice i kroz zube mi sasuo: “Sad ću da ti j… kevu”. Ostali su mi podlivi dimenzija četiri puta jedan centimetar. Otrgla sam se, uzela svoje stvari i otišla na sprat, odakle sam pozvala policiju. Kada su stigli, policajci su me odveli kod doktorke Stojičić i tek tada sam primila terapiju – navodi Snežana. (Blic)