Vesti Online

Grci prete: Sve migrante poslaćemo u Berlin

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos zapretio je da će osloboditi „talas miliona ekonomskih migranata i džihadista“ i poslati ih Evropi, ukoliko evrozona ne povuče nametnute zahteve štednje Atini.

Grčka

Grčka | Foto: Profimedia

– Ukoliko oni zadaju udarac Grčkoj, onda bi trebalo da znaju da će migranti dobiti papire da odu u Berlin. Ukoliko nas Evropa ostavi u krizi, mi ćemo je preplaviti migrantima i to će biti još gore za Berlin ukoliko u tom talasu miliona ekonomskih migranata, bude nekih džihadista Islamske države – rekao je ministar.
Kamenos, koji je lider desničarske Nezavisne partije Grka koja je u koaliciji sa vladajućom levicom – Sirizom, ocenio je da je pasoš Evropske unije za slobodno putovanje Šengen zonom načinila evrozonu ranjivom, piše britanski „Telegraf“.
– Ukoliko oni udare nas, mi ćemo udariti njih. Daćemo migrantima sa svih strana, dokumenata koja im trebaju da putuju u zemlje Šengenskog prostora tako da talas ljudi bi mogao da ode pravo u Berlin – rekao je Kamenos.
Kamenos je podsetio da migranti svakoga dana prelaze grčke granice i da se 10.000 migranata trenutno nalaze u prihvatnim centrima širom zemlje.   (ALO)