Vesti Online

Evakuirani svi putnici s talijanskog trajekta, poginulo je deset osoba

Deset ljudi izgubilo je život u požaru na trajektu ispred albanske obale, priopćila je talijanska mornarica nakon pronalaska još dvaju trupala.

U nesreći na trajektu Norman Atlanticu spašeno je 427 ljudi, među kojima 56 članova posade, ali još se ne zna točan broj putnika i ima li nestalih.

U ranijem izvješću navodio se broj od osam mrtvih i 427 preživjelih. Na popisu putnika bilo je 478 osoba, ali su talijanske vlasti pozvale na oprez i nisu htjele govoriti o „nestalima“ nakon tragedije koja se u nedjelju dogodila u Jadranskome moru. Kapetan Norman Atlantica Argilio Giacomazzi (62) brod je napustio nakon evakuacije svih putnika i članova posade, izvijestili su u pripadnici talijanske obalne straže.

Još uvijek nije poznato što je uzrokovalo požar koji je izbio u nedjelju ujutro na palubi trajekta koji je putovao iz grčkog grada Patrasa do Ancone u Italiji. Talijansko tužiteljstvo objavilo je u ponedjeljak da je otvorena kaznena istraga zbog požara.

Operaciju je ometalo loše vrijeme i gusti dim. Na trajekt su se iskrcali liječnički timovi i spasioci kako bi zbrinuli pothlađene putnike i posadu do završetka operacije.

Uzrok požara još nije utvrđen, ali pretpostavlja se da je krenuo iz garaže s automobilima.  (Slobodna Evropa)