Vesti Online

Džomić sprečen da uđe u Crnu Goru

Paroh Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić pokušao je u ponedeljak da uđe u Crnu Goru, ali mu je na graničnom prelazu policajac rekao da mu to nije dozvoljeno, uprkos pozitivnoj odluci Upravnog suda.

Pro­to­je­rej-sta­vro­for Dr Velibor Džomić

Pro­to­je­rej-sta­vro­for Dr Velibor Džomić | Foto: mc.rs

Džomić je na graničnom prelazu, kako su preneli podgorički mediji, pokazao lična dokumenta i odluku Upravnog suda u njegovu korist, ali, kako je naveo, usmeno je obavešten da ne može ući u Crnu Goru, koju je morao da napusti 8. februara ove godine, na osnovu rešenja Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.
Zabrana boravka Džomića u Crnoj Gori, kako je ranije saopšteno, usledila je nakon procene državne Agencije za nacionalnu bezbednost da njegovo prisustvo predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost.
Džomiću se zamera to što je učestvovao u organizaciji nekih ranijih protesta protiv odluka i politike državnih organa Crne Gore.
Upravni sud je nedavno doneo rešenje po kome Džomić može privremeno boraviti u Crnoj Gori, do okončanja postupka u vezi sa time pred tim sudom.

Džomić je nedavno izjavio za „Alo!“ da veruje da ću uskoro moći da se vrati svojoj porodici i parohijanima u Crnoj Gori.    (ALO)