Vesti Online

Ciste i tumori utiču na plodnost

Šta prouzrokuje ciste ?

Prejedanje, uopšteno rečeno, to su stanja kod žena koje uzimaju više hrane nego što njihovi metabolički procesi mogu da prerade i izbace.
Slabost cirkulacije je česta pojava kod žena koje imaju sklonost ka stvaranju cista. Ova slabost se manifestuje u vidu težine u nogama, pojave proširenih vena i hemoroida, glavobolje i dr. Po nekim autorima, loša cirkulacija čini još lošijom razmenu na ćelijskom nivou, pa to pogoduje stvaranju tumora.
Hormonska dejstva mogu takođe dovesti do pojave tumora. Poznata je činjenica da su dojke mesto na kome se posebno ispoljava efekat seksualnih hormona (estrogena, progesterona i prolaktina).
Tako npr. one mogu nabreknuti i postati mnogo osetljive pri kraju mesečnog ciklusa, kada su najizraženije promene koncentracije hormona u krvi.

Psihički stres se sve češće razmatra kao uzročnik pojave tumora kod žena. Kada se detaljnije razmatraju stresni poremećaji, stiče se utisak da nervoza povećava popustljivost sluzokože creva za različite otrove (toksine), koje jetra ne može preraditi i izbaciti, pa se oni onda nađu u krvi.

 

Moramo se konačno pomiriti sa činjenicom da se mislima može zagaditi krv!

BILJKE KOJE POMAŽU KOD POJAVE TUMORA DOJKE

Ispitano dejstvo aptike i to cele biljke: koren, stablo, list cvet i plod.
Za dobar rad organa za varenje koristiti: mentu, cenu, sladak koren, zovu idr.
Za jetru: maslačak, beli luk, crnu rotkvu, ruzmarin.
Na nivou mokraćnih organa: rastavić brezu, uvin čaj, lubenice i dinje.
Hormonski regulatori: glicerinski macerat masline i crne ribizle, šipurak, kantarion i beli oman.
Biljke za smirenje: odoljen (valerijana), matičnjak, glog, crna rotkva, kopriva i jaglika.

Kod žena može doći do promena na dojkama, materici, jajnicima i na grliću materice. Savremena medicinska nauka za sada nije u stanju da ponudi zadovoljavajuće lečenje dobroćudnih tumora, pošto zna samo za hirurške metode, vađenje tumora, odsecanje zahvaćenog organa, spaljivanje (elektrokoagulacija) i smrzavanje (krioigeopija).
Prepreke u odnosu na lečenje biljem, ovim načinom prezentacije, pokušavam da uklonim. Duboko sam uveren da ove navedene promene kod žena dozvoljavaju odstupanje u smislu samopomoći. Čitajući ovu temu, ona se ne može oteti želji da sama sebe posmatra. Ako se tome doda i poznavanje lekovitog bilja, onda će žena znati šta treba da radi.
Međutim, iako je lečenje biljem naučno dokazano, mi moramo biti realni, naime, navedene terapije biljem nisu uvek dovoljne same po sebi u slučajevima bolesti u poodmaklom stadijumu.

Poznate su različite vrste hipertrofija, ili kako bi se prostije reklo, jako bujanje ćelija. Na taj način dojka, koja je u uobičajenim okolnostima meko-elastična i bezbolna, postaje čvršća i osetljiva na dodir, a u njoj se pipaju čvorići. Promene su posebno izražene pre menstruacije.
Ono što savremena medicina može sasvim dobro da uradi, to je da odredi kojoj vrsti tumora pripada. Na osnovu mamografije (rengenska slika dojke) može se dobiti gruba slika o tome. Termografija (merenje temperature dojke, na osnovu čega se pravi obojena slika tkiva) ima prednost, jer se grudi ne zrače kao u prethodnom metodu, ali se na osnovu nje pouzdana dijagnoza ne može utvrditi. Do sada najsigurnije sredstvo je biopsija pomoću igle, pod uslovom da je ubod načinjen na pravom mestu (tumorsko tkivo).
Analiza ćelija omogućava da se tačno prepozna vrsta tumora.