Vesti Online

Tiroida

Štitna žlezda

Stanište lekovitih biljaka za štitnu žlezdu nalazi se u Bujanovcu.Zaboravite na neodgovorne koji su izazvali bombardovanje a danas pričaju o nekakvom zračenju.Odgovor sledi:

REČ STRUČNJAKA

Predlog da profesor postane počasni prijatelj Bujanovca, Petar Jovanović

Dr Radovanović: Nema epidemije malignih tumora! | Društvo | Novosti.rs


www.novosti.rs/…/aktuelno.290.html:664950-Dr-Radovanovic-Nema-epidemije-mali…
13.05.2017. – Ima i onih koji, kao profesor dr Zoran Radovanović, epidemiolog, smatraju da za to nema potrebe i da u našoj zemlji zapravo nema epidemije …

Најважније вести

SRPSKI LEKAR TVRDI: Uranijum nema veze s kancerom! Srbi najviše umiru od raka IZ OVA DVA RAZLOGA!
Kurir · Пре 2 дана
„NEODGOVORNI LEKARI PLAŠE NAROD“ Poznati epidemiolog opet POBIO TVRDNJE KOLEGA da „Srbi umiru od …
Blic · Пре 1 дан

Више за „prof dr. zoran radovanovic“

THUROIDEA – Štitna žlezda spada u grupu endokrinih žlezda tj. žlezde sa unutrašnjim lučenjem, jer svoje proizvode, hormone, ubacuje direktno u krv.
Važnost joda. Jod je neophodan za valjan rad štitne žlezde. Svakih sedamnaest minuta, kroz štitnu žlezdu prođe sva čovekova krv. Pošto ćelije od kojih je ta žlezda sačinjena, privlače jod, njen sekret bogar jodom, ubija slabe klice, koje u krv dospevaju kroz povredu kože, kroz sluzokožu nosa i grla, ili apsorbovanjem hrane iz organa za varenje. Zarazne klice slabe prilikom prolaska kroz štitnu žlezdu.
Posle svakih novih sedamnaest minuta, te bakterije su sveslabije, dok konačno ne uginu. Ali to će se desiti jedino ako štitasta žlezda raspolaže dovoljnom količinom joda. Ako nema dovoljno joda, ona štetne mikroorganizme koji kruže s krvlju, ne može da ubija onako kako je naumila priroda.
pouzdano je dokazano da količina joda u štitnoj žlezdi zavisi od količine joda koju čovek unosi u sebe hranom i vodom.

Postoji nesumnjiva veza između količine energije kojom čovek raspolaže i količina joda koju u sebe unese. Kada se napetost uveća preko dozvoljene granice, čovek se lako ljuti i pati od nesanice, a telo je stalno uznemireno, spremno za trku, žurbu i nervozu. Takvom organizmu neophodan je jod, da bi se smanjila napetost, da bi se telo opustilo i pripremilo za mirno i staloženo funkcionisanje, da bi mogao stvoriti i nagomilati potrebne zalihe.