Vesti Online

Travar Petar Jovanovic

Petar Jovanović

Počalji od ka5an taj Sub Jun 06, 2009 2:53 am

U Srbiji ima više od 400 000 neplodnih bračnih parova! Ovaj nedavno objavljen podatak Društva za fertilitet i sterilitet, podjednako je zabrinjavajući kako za mlade, tako i za opstanak nacije. Šta je dovelo do ove pojave i na koji način, pre svega zdrav i prirodan, može da se reši?
Odgovore na ova pitanja pokušali smo da dobijemo u razgovoru sa Petrom Jovanovićem, fitoterapeutom iz Beograda, čije interesovanje za ovu problematiku datira od 1986. godine.
– Alarmantno rastući broj parova sa umanjenom plodnošću je po mojim saznanjima, pre svega posledica odlaganja braka i trudnoće. Nesigurnost i nezaposlenost utiču na to da se momci i devojke sve kasnije odlučuju da udju u zajednicu. Mladi sve češće oboljevaju i od polno prenosivih koktela bolesti (sida, sifilis, gonoreja, genitalni herpes i bradavice, hepatitis B i C), kao i infekcije koje izazivaju bakterija hlamidija trahomatis i genitalne mikroplazme.
Neophodno je da se za početak promeni način života mladih. Momci bi, umesto alkohola, trebalo da piju sokove od svežeg voća i povrća bogate enzimima koji obezbedjuju optimalan nivo šećera u pankreasu – što je preduslov da prostata proizvodi zdrave spermatozoide. Veoma je bitan i zdrava svakodnevna ishrana!
-Nama omiljei pasulj jedite bez hleba i mesa, a sa svežom salatom – naglašava Jovanović. – Dok se jelo hladi dodajte nekoliko kašika isitnjene nane, što će s jedne strane da spreči stvaranje gasova, a s druge da podmladi ćelije i podstakne njihovu sintezu, ojača srce i krvotok, osnaži bubrege i bešiku i pojača seksualni refleks.
Od ostalih namirnica posebno se preporučuje soja, jer je bogata fitoestrogenima (mogu da zamene ženske estrogene), pa je zato izuzetno važna u ishrani žena. Sojino ulje sadrži vitamin E koji štiti ćelije žlezda i pojačava libido. Umesto namirnica od belog brašna, keksa i kolača na trpezi bi trebalo da se češće nadju kukuruzni hleb, kaša, kokice….(dobro ocedite kuvani kukuruz, malo ga propržite na maslinovom ulju, dodajte sitno seckane zelene masline, suve šljive i pospite izrendanim tvrdim kačkavaljem, a može i slani ovčji sir).
Za uspešnu oplodnju kod parova sa problemima ove vrste važne su i dve klinički ispitane biljke – babin zub – Tribulus terrestris i klinavče – Astragalus glycyphyllos. Podižu nivo testosterona, glavnog antistresnog hormona koji muškarcima daje polnu snagu, vitalnost i pomaže da se normalizuje hormonski sistem, a ženama pomaže u razvoju zdravih jajnih ćelija i obezbedjuje redovan menstrualni ciklus.

Recepti;

Muško-Ženski čaj
 babin zub i klinavče u istoj srazmeri
Za dnevnu dozu sipajte 3 kašike u 700ml ključale vode, ostavite da odstoji 1sat i pijte samo popodne tokom 100 dana.

Ženski čaj – za njeno uzbudjenje
Da bi se žena opustila i seksualno uzbudila u Engleskoj odavno koriste čaj od belog omana – Inula helenium.
I varijanta
1 kašika osušenog korena omana staviti u 1-2 l ključale vode. Sjediniti i ostaviti poklopljeno da odstoji 1 sat.
II varijanta je da se koren omana potopi u hladnu vodu i odstoji 2 sata Pijte 3x dnevno.
Napomena
Kada je potencija u pitanju najbolji prijatelj muškarcu je orah. Pre svega zato što je bogat prirodnim jodom, a kao i druge koštunice: lešnik, kikiriki, pistaći….sadrži aminokiselinu L-arginin koja se u organizmu pretvara u azot-oksid, gas potencije.

0695497340

Lekovito bilje :

plod šipurka,list breze,hajdučka trava,kopriva,kukuruzna svila,kleka …

OGLEDI Petra Jovanovića

Proverena terapija sastoji se u pijenju soka od sveže crne rotkve u trajanju

od 60 dana,pijenju čaja od rastavića i kupke od rastavića i hajdučke trave.

Smeša  za 12 do 15 kupki ,500 grama,cena 760 dinara

Smeša tinktura od navedenih biljaka  1 litar, cena 1200 dinara

0695497340

Visok krvni pritisak, lekovito bilje:

-hajdučka trava

-kukuruzna svila

-cvet gloga

-plod gloga

-kamilicas

Petar Jovanović izdvaja imelu kao najbolji lek za regulisanje pritiska

Imela 200 grama 600 dinara

Mešavina čaja 200 grama 380 dinara

ISHRANA

bELI LUK,CRNI LUK,CRNA ROTKVA,CVEKLA,PERŠUN,PAŠTRNAK

Lekovite biljke u borbi sa žuticom:

-cikorija

-maslačak

-hajdučka trava

-šišarke hmelja

-beli oman

-zova

Smeša čaja Petra Jovanovića 200 grama ,cena 380 dinara

0695497340

Ishrana

Crna rotkva,beli luk,crni luk,peršun,đumbir,kefir