Vesti Online

ŠTA BI SA ZAVETOM SKROMNOSTI Vladika u „mečki“ od 50.000 evra!

Samo što se završio Sabor SPC i donekle slegla prašina u vezi sa luksuznim limuzinama, kojima se voze visoki predstavnici Crkve, na njihovu ljubav prema udobnosti i luksuzu podsetio nas je vladika braničevski Ignjatije!

Episkop braničevski Ignjatije na osveštavanju Crkve Svetog Luke

Episkop braničevski Ignjatije na osveštavanju Crkve Svetog Luke, Foto: Nenad Pavlović

Tako se ovaj episkop na osveštanju Crkve Svetog Luke u smederevskom naselju Carina pojavio u besnoj mečki vrednoj 50.000 evra!

Vladika je, neskromno, pred okupljene vernike izašao iz srebrnog „mercedesa“ E-klase, i to sa ful opremom. Aumobil, koji je 2006/2007. godište, opremljen je i parking senzorima i ksenon svetlima. Prema oceni stručnjaka, ova kola vladiku su koštala između 40.000 i 50.000 evra!

Ni ne čudi da je nekoliko okupljenih vernika s negodovanjem pogledavalo kola kojima se vladika dovezao u njihovo mesto.
– Dok narod poslednje pare daje za obnovu i priloge crkvama, oni se voze u besnim „mečkama“ – ogorčen je jedan od Smederevaca. Da naše vladike žive u neskladu sa onim što bi trebalo da predstavljaju, ocenjuje Jovanj Janjić, autor knjige „Budimo ljudi, reč patrijarha Pavla“.

– Problem je što ne žive monaškim životom. Iako su imali najbolji uzor, patrijarha Pavla, oni se ne vode njim, niti razmišljaju kakv utisak ostavljaju na verujući narod – napominje Janjić. (Alo)