Vesti Online

Srbija je dobila novog gazda Jezdu, bankar ukrao vrtoglavu sumu novca!

KRUŠEVAC- Jevtićeva prevara je bila teško uhvatljiva, jer je on povlačio novac sa jednog računa, a ako bi klijentu zatrebale pare, „rupu“ bi zapušio sa drugog. Prevra je otkrivena kasno jer se prepostavlja da je osumnjičeni pobegao iz Srbije.

euro novac internationaltradenews Srbija je dobila novog gazda Jezdu, bankar ukrao vrtoglavu sumu novca!

Kruševački bankar Aleksandar Jevtić (32) tereti se da je prevario poslodavca i 19 klijenata filijale Hipo-Alpe-Adrija banke, kojima je na taj način ukrao oko 200.000 evra, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu. Pre nego što su njegove mahinacije otkrivene on je, kako se sumnja, krajem prošle godine pobegao u inostranstvo.

Doneli smo naredbu o sprovođenju istrage i to zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja ovlašćenog lica – navode u Višem javnom tužilaštvu.

– Sumnja se i da je Jevtić odgovoran za krivično delo posluge, odnosno da se koristio novcem klijenata banke u kojoj je ranije bio zaposlen.

Kako saznajemo, Aleksandar je „operisao“ sa računima klijenata od januara do decembra 2014. godine. U Višem javnom tužilaštvu navode da je Jevtić u isto vreme ojadio pet klijenata za 176.955 evra. Istragom je kasnije utvrđeno da je on sa računa još 14 osoba podizao i vraćao novac u ukupnom iznosu od 335.566 evra. Jevtićeva prevara je bila teško uhvatljiva, jer je on povlačio novac sa jednog računa, a ako bi klijentu zatrebale pare, „rupu“ bi zapušio sa drugog.

Izvor blizak istrazi objašnjava da je Aleksandar mogao da izvede ove mahinacije, jer je bio zaposlen na poziciji stručnog saradnika na šalterskim poslovima.

– Verovatno da 176.955 evra nije stigao ili nije imao odakle da vrati, na način na koji mu je to bila praksa – nastavlja naš izvor. – Trebalo je neko vreme da se utvrdi koliko je, i sa kojih računa, skidao i kasnije prebacivao novac.

Jevtić je krajem prošle godine otišao iz banke, prethodno podnevši zahtev za raskid radnog odnosa. Hipo Alpe-Adriija je otkrila sumnjive poslove kada im se obratio jedan od oštećenih klijenata.

– Pokušavali su da dobiju Aleksandra, ali se on nije javljao niti je dolazio u banku – nastavlja naš izvor. – Posle svega, 8. decembra, advokatska kancelarija podnela je u ime Hipo Alpe-Adrije krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg radnika. Banka će naravno obeštetiti klijente. (Pravda)