Vesti Online

POTRAGA U PEĆINAMA Policija opkolila šumu gde se kriju ubice novinara

Dvojica osumnjičenih za napad na nedeljnik „Šarli Ebdo“ i dalje su u bekstvu i potraga specijalnih jednica je u toku, javila je jutros agencija Frans pres.

Forêt de Retz, ogromna šuma nadomak Pariza koja krije dvojicu najtraženijih terorista u Francuskoj

Potraga za braćom Šerifom i Saidom Kuašijem, koji su stari 32 i 34 godine, od juče je koncentrisana na ruralnu zonu oko 80 kilometara severoistočno od Pariza.

 

Dvojica muškaraca, koji su i dalje naoružani i veoma opasni, kriju se u ogromnoj šumi, koja je otprilike velika kao i čitav Pariz. Policija je saopštila da pretražuje ogromne pećine koje su u šumi.

 

Ove šume su ogromne, tako da bi osumnjičeni mogli tu da se kriju nedeljama.

 

Pripadnici elitnih jedinica policije i žandarmerije su i noćas, uz podršku helikoptera, nastavili potragu za osumnjičenima.

 

Oni su navodno vidjeni juče ujutru naoružani na severu Francuske u vozilu marke „klio“ sive boje.

 

Pre dva dana, 7. januara, izvršen je krvavi napad u Parizu na satirični nedeljnik „Šarli Ebdo“ u kome je ubijeno 10 novinara i dva policajca.

 

Prema podacima iz Vašingtona, Šerif i Said Kuaši su više godina na američkoj listi terorista, a Said Kuaši je obučavan u Jemenu.

 

Šerif Kuaši je džihadista poznat francuskim antiterorističkim službama. On je osudjen 2008. na tri godine zatvora, od kojih 18 meseci uslovno, zbog učestvovanja u mreži za slanje boraca za Al Kaidu u Iraku. (Blic)