Vesti Online

KOLAPS Radnici „zarobili“ 15 vozova, „Beovoz“ u blokadi, autobusi iz Batajnice krcati

“BG vozovi“ od jutros ne saobraćaju zbog blokade pruge. Pedesetak radnika nege kola zarobili su noćas 15 vozova u depou Zemun, uključujući i gotovo sve vozove gradske zeležnice.

Radnici Železnice su jutros blokirali veliki broj vozova

Oni nisu zauzeli prugu Beograd-Novi Sad, već koloseke koji vode u depo Zemun i tako onemogućili da vozovi uopšte izađu.

 

– Ovo je protest nezadovoljstva jer nismo od decembra primili platu. Čistimo ne samo “BG vozove“ već druge vozove za Železnice. Firma je na spisku za stečaj, a stečajnog upravnika nema. Broj radnika je prepolovljen. Socijalni program je uzelo 150 ljudi i opet smo im problem – kaze jedna od radnica.

 

Jutrošnja gužva u autobusu 73

Oko tri sata po ponoći ih je, kako kažu, posetila policija, ali pošto nije blokirana magistralna pruga nisu intervenisali, dodaju radnici.

 

Ogromne gužve nastale su u autobusima na linijama 73, 706 i 706e. Građani stiču utisak da autobuske linije uopšte nisu pojačane i žale se da će i po sat vremena kasniti na posao, kod lekara…

 

Kako „Blic“ saznaje iz GSP-a, autobuske linije su pojačane za svega dva vozila, koliko su mogli dispečeri trenutno da preusmere, ali će uskoro sa još par vozila pojačati linije. „BG vozom“ se inače dnevno se preveze oko 30.000 putnika u gradu.

 

Nezavisno od toga, saobraćaj u Zemunu je značajno usporen, od glavne ulice, Aleksandra Dubčeka ka Novom Beogradu, jer je Beograd put zauzeo traku u sred špica.  (BLIC)