Vesti Online

KIŠE TEK DOLAZE

Vanredno stanje u Valjevu i devet opština zbog nevremena

Beta pre 10 sati

B92: RHMZ: Kiše dižu nivo reka

BEOGRAD, 14. maja 2014. (Beta) – Zbog poplava koje su izazvane obilnim padavinama i izlivanja više reka u Moravičkom, Kolubarskom i Mačvanskom okrugu proglašena je vanredna sitacija u Valjevu i još devet opština, saopštio je u sredu uveče MUP Srbije. Vanredna situacija, pored grada Valjeva,… »

Kiše ponovo dolaze, brana Barje kontoliše Veternicu

Jugmedia pre 6 sati

LESKOVAC – Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da su Veternica i Jablanica u značajnom porastu i da je neophodno preduzeti redovne mere odbrane od poplave. Meteorolozi najavljuju obilnije padavine narednih dana. U Javnom preduzeću „Vodovod“ u Leskovcu, u čijem je sastavu vodosistem… »

Kiša izazvala kolaps u gradu

Danas pre 6 sati

Neprestana bujica izazvala potop u Mirijevu, Dušanovcu i Miljakovcu
Poplave na ulicama izazvane kišom koja neprekidno pada stvorile su velike probleme u gradu. Prema rečima dispečera iz GSP-a „Beograd“, bilo je prekida u saobraćaju zbog velike količine vode na kolovozima. – Najveći problemi… »

Veljović: Situacija će u četvrtak biti još teža, ovo se dešava jednom u 100 godina

Blic pre 6 sati

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je večeras povodom poplava koje su pogodile Srbiju da je sitacija je izuzetno teška, ali ne baš kritična.
– Moramo se svi angažovati da se pomogne narodu do kraja. Cilj nam je da stignemo do svake kuće, da pomognemo svima koji su ugroženi – istakao je Veljović. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku su najugroženiji Barič i Medaković… »

EPS isključuje pojedine dalekovode i trafostanice zbog zaštite ljudi

Blic pre 8 sati

„Zbog nevremena i obilnih kiša koje je danas zahvatilo Srbiju, u uslovima visokih vodostaja i opasnosti od poplava, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović naložio je direktorima svih privrednih društava u okviru sistema posebne mere predostrožnosti i postupanja u vanrednim okolnostima“, saopšteno je iz EPS.
Kako se navodi, stanje u sistemu EPS prati se 24 sata i povećan je broj dežurnih ekipa. „U distributivnom sistemu najkritičnije je na području privrednog društva „Elektrosrbija“, a u Valjevu, Koceljevi i Loznici ugroženi su… »

KLS: Lovernj i Musli vodili Partizan do ubedljivog trijumfa protiv Borca

Večernje novosti pre 6 sati

Crno-beli su bez problema savladali čačanski klub sa 85:59. Kapiten srpskog prvaka ubacio 18, centar poen manje. Pešaković i Protić jedini raspoloženi kod gostiju
U većem delu Beograda u sredu su bile velike poplave, a isto se dogodilo i u sablasno praznom “Pioniru” – potop. Igrao je Partizan odlično protiv Borca, kontrolisao igru, a pogotovo skok, gde je imao čak 19 uhvaćenih lopti više… »

Nema naplate parkiranja danas i sutra

24 Sata pre 6 sati

Štab za vanredne situacije grada Beograda doneo je odluku da se resursi svih komunalnih preduzeća stave u funkciju odbrane od poplava dok će redovne aktivnosti biti na minimumu.
To znači da se neće vršiti naplata parkiranja u četvrtak i petak, 15. i 16. maja i da će svi kontrolori i ostali zaposleni u komunalnim preduzećima biti angažovani na sanaciji posledica od… »

U BiH poplave, sneg na Biokovu

Danas pre 9 sati

Sarajevo, Zagreb – Većina reka u Bosni Hercegovini se izlila, a neki delovi u Federaciji BiH već su poplavljeni. Na području Srebrenice obilna kiša je izazvala poplave, a reka Križevica se izlila i ušla u kuće u pojedinim naseljima. U porastu su vodostaji na području Tuzlanskog kantona, svi osim… »

(VIDEO + FOTO) Poplava u Beogradu

Press pre 9 sati

Kako izgleda situacija u Beogradu posle celodnevnih padavina…
Kako izgleda situacija u Beogradu posle celodnevnih padavina… A kažu da će sutra kiša padati još jačim intenzitetom… Nadamo se da se situacija neće pogoršati. Za sada je poznato da deca neće ići u školu u naredna dva dana, a… »

Problemi na putevima u BiH zbog poplava

Blic pre 10 sati

Zbog poplave je obustavljen saobraćaj na deonicama magistralnih puteva M-18 Kladanj-Živinice i M-19.2 Kladanj-Vlasenica, objavljeno je u Sarajevu.
Za sada je samo u opštinama Kladanj i Srebrenik proglašeno stanje vremenske nepogode. Saopšteno je i da je saobraćaj prekinut na regionalnim putevima: R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo i Olovo-Han Pijesak, R-445 Visoko-Ilijaš, R-465… »