Vesti Online

Istraga o nestaloj Danki

DRAMA U SRBIJI

Istraga o nestaloj Danki (2) sada ide u tri pravca, ovo su teorije što se trenutačno događa

Oko 18 sati policija je obustavila pretragu tereta u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom
Potraga za djevojčicom

Potraga za djevojčicom

 Cropix

Oko 18 sati policija je obustavila pretragu tereta u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić na području Banjskog polja kod Bora u Srbiji.

Kako prenose srbijanski mediji, na temelju dosadašnjih rezultata policija istragu okreće u novom smjeru.

– Intenziviran je rad na pronalasku djevojčice i neće se odustati dok dijete ne bude nađeno – rekao je za Blic dobro upućen izvor.

Iz policijskog priopćenja može se zaključiti da policija ne vjeruje da se nestala Danka nalazi na području koje je detaljno pretraženo u zadnjih 27 sati.

Blic špekulira da je policija sada istragu usmjerila u tri pravca. Primjerice, moguće je da je netko oteo Danku Ilić i odveo je iz područja koje je temeljito pretraženo. Također se ne može isključiti mogućnost da nestala Danka Ilić kobnog utorka nikad nije ni bila na području Banjskog polja. Ili se nestanak Danke Ilić nije niti dogodio na način na koji je prvobitno prijavljen, piše Blic.

Blic doznaje da policija sada provjerava privatne živote i kontakte svih članova obitelji. Ponovo se češljaju njihovi iskazi, kao i detalji prijave Dankine majke o nestanku djeteta – vrijeme kobnog događaja, kojim putevima su se kretale prije nestanka, gdje se majka kretala nakon nestanka…

image

Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) u Banjskom Polju

Cropix/Cropix

Blic napominje da činjenica da policija ispituje svaki korak svih članova obitelji, pa i majke i oca koji je bio na poligrafskom testiranju, ne znači da su oni osumnjičeni.

– Potraga je trajala od jučer, a kada rezultata nema onda se mora proširiti istraga. Istražuje se najbliže okruženje. Obično se ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora biti sumnja u roditelje ili nekog od članova obitelji, već zato što dijete nije pronađeno u pretrazi terena – rekao je za Blic detektiv Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije.

Od Dankine majke su, prema saznanjima „Blica“, već uzeli mobilni telefon i poslali na vještačenje. Pratit će se kakva je bila komunikacija i drugih članova obitelji u zadnje vrijeme, s kim su i kada razmjenjivali poruke i pozive. Provjeravat će se i profili na društvenim mrežama, email adrese, stranice koje su pretraživali…

– Njihovi privatni kontakti mogu pomoći u istrazi da se, primjerice, otkrije uloga neke treće osobe u koju sada nitko ne sumnja. To se radi kako bi se našao trag koji može pomoći u pronalasku djeteta. Posebno će se obratiti pažnja na poznanstva koja članovi obitelji imaju u Srbiji i inozemstvu, istražit će se putovanja… Mora se ići u u sitne detalje, jer se pokušava otkriti vodi li istraga u drugom smjeru – rekao je Novaković.

image

Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) u Banjskom Polju

Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?