Vesti Online

Dačić: Hrvatska puca ćorcima

Beograd – Hrvatska puca ćorcima i zloupotrebljava članstvo u Evropskoj uniji za napad na Srbiju, rekao je prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica dačić u intervjuu Blicu i naglasio da smo mi smo za fer odnose, ali smo i spremni da branimo naše interese.

Povodom pretnji Zagreba da će zaustaviti evropske integracije Srbije ako lider SRS Vojislav Šešelj ne ode u Hag, Dačić je rekao da ovo što Hrvatska trenutno radi je kršenje odluka koje je sama donela, da bilateralne teme neće pretvarati u problem kada je reč o članstvu Srbije u EU i međunarodnim organizacijama.

Mana prethodne Vlade Hrvatske očito se prenela i na ovu novu, a to je, da se tema odnosa sa Srbijom zloupotrebljavala za unutrašnje političke svrhe, ocenio je Dačić.

Kada je reč o Šešelju, pogrešili su adresu i to nije pitanje za Srbiju nego Haški tribunal. A, ako ćemo iskreno, rekao je Dačić, ima mnogo više Šešelja u Hrvatskoj koji šetaju slobodno i koji na stadionima uzvikuju „za Dom spremni“, drže koncerte sa Pavelićevim slikama.

– (Danas)