Vesti Online

Direktor Oranža izvinio se Netanjahuu

Direktor francuske telekomunikacione kompanije Oranž Stefan Rišar izvinio se danas izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu zbog svojih nedavnih izjava o povlačenju iz Izraela zbog palestinskog pitanja.

Rišar je izazvao nezadovoljstvo u Izraelu pošto je prošle nedelje rekao da želi da prekine veze svoje kompanije s Izraelom što je pre moguće kako bi poboljšao poslovne odnose s arapskim svetom.

Danas je Netanijahuu rekao da “želi da razjasni zabunu nastalu posle tih izjava”.

“Duboko žalim zbog ove kontroverze i želim da potpuno jasno stavim do znanja da Oranž kao kompanija nikada nije podžravala niti će podržavati bilo kakvu vrstu bojkota Izraela”, istakao je Rišar.

On je nedavno u Kairu poručio da bi prekinuo veze Oranža s izraelskim Partner komjunikejšen “sutra da može”, ali da je ograničen ugovorom.

Oranž je dugo bio predmet antiizraelske kampanje zato što Partner komjunikejšen održava transmisione uređaje u jevrejskim naseljima na Zapadnoj obali. Izraelski mediji navode da usluge te kompanije koriste i mnogi Palestinci, među kojima i visoki palestinski zvaničnici.

“Nije tajna da su vaše reči prošle nedelje viđene kao napad na Izrael i sada vaša poseta pruža priliku da se to ispravi”, rekao je Netanijahu.  (isra-news)