NA prestoničkim ulicama ove godine patroliraće dodatnih 800 komunalnih policajaca zbog čega je u budžetu grada za 2015. izdvojeno oko 149 miliona dinara za obuku novih kadrova.

– Obuka novih policajaca trajaće tri meseca – kažu u Komunalnoj policiji Beograda. – Za školovanje jednog kandidata predviđeno je da se izdvoji 156.000 dinara, plus PDV.

Priprema, upoznavanje sa pravilnicima i zakonima, obavljaće se najverovatnije na tri lokacije, zavisno od kapaciteta MUP. U opciji su Centar za osnovnu policijsku obuku Sremska Kamenica, Nastavni centar MUP u Kuli ili Kriminalističko-policijska akademija u Zemunu.

Zbog potrebe posla, Grad je u budžetu za narednu godinu predvideo i nabavku neophodne opreme za „plavce”. Za 80 miliona dinara biće nabavljena nova vozila, oko devet miliona koštaće radio-stanice, a predviđena je i kupovina digitalnih fotoaparata u vrednosti od milion dinara. Nove uniforme za policiju, ali i radna odeća i obuća za zaposlene u Odeljenju za ugostiteljske usluge odneće još 160 miliona dinara.

Ipak, pre angažovanja novih kadrova neophodno je da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kao ovlašćeni predlagač, predloži izmene Zakona o komunalnoj policiji.

DOBIJAJU I VEĆA OVLAŠĆENjA  (Novosti)