Vesti Online

Zvaničnik Fataha: Pobiti Palestince koji prodaju zemljište Jevrejima

Palestinski predsednik Mahmud Abas pooštrio je palestinski zakon protiv prodaje imovine izraelskim Jevrejima, ali to nije bilo dovoljno za Sultana Abu Al-‘Eineina, člana Centralnog komiteta Fataha, na čijem je čelu Abas.

Novi zakon kaže da će svi palestinski Arapi, koji su na bilo koji način uključeni u zakup, prodaju ili olakšavanje transakcija nekretnina sa građanima “neprijateljskih zemalja”, dobiti kaznu doživotnog zatvora i prinudnog rada.

U intervjuu koji je 31. oktobra emitovan na Al-Alam TV, Al-‘Einein poziva na još strožiji zakon, rekavši da bi trebalo pobiti palestinske Arape koji prodaju zemlju Jevrejima.

“Bilo je slučajeva dokumentovanog falsifikovanja kada su [Jevreji] preuzeli neko zemljište. Moraju biti ubijeni neki koji mešetare sa zemljištem. Pozivam naš palestinski narod: Svako ko proda čak i inč našeg palestinskog zemljišta, mora biti ubijen na ulici i obešen o električni stub”, rekao je Al-‘Einein.

U istom intervjuu, on je pohvalio teroristu koji je pucao na Jehudu Glika, aktivistu za Brdo Hrama: “Način da se porazi izraelska okupacija je put mučenika Mutaza Hidžazija. Ako se ljudi ne bore protiv izraelske okupacije na način koji njima odgovara sa ciljem da oslobode svoju zemlju, oni ne zaslužuju da žive”. (isra-news)