Vesti Online

Trumpov zet i Srbija

SULUDI PLAN

Trumpov zet: ‘Nekretnine u Gazi u prvom redu uz more mogle bi biti vrijedne. Samo treba iseliti ljude‘

Jared Kushner napadnut je zbog izjave pred studentima Harvarda. Na X-u se branio da je riječ o zlonamjernom izvlačenju iz konteksta
<p>Ivanka Trump i Jared Kushner 2022. godine.</p>

Ivanka Trump i Jared Kushner 2022. godine.

 John Nacion/Nurphoto Via Afp

Jared Kushner, zet Donalda Trumpa i njegov bivši savjetnik za Bliski istok, hvalio je potencijal obale pojasa Gaze za građevinske projekte u jednom intervjuu, tvrdi britanski tabloid Daily Mail. Kushner je rekao da bi područje Gaze trebalo iseliti i „očistiti“, navodi dalje Daily Mail citirajući ga: „Nekretnine u prvom redu uz more mogle bi biti vrijedne ako se stanovnici okrenu izgradnji izvora prihoda“.

Nakon objave Daily Maila Kushner se javio i osudio zlonamjernu manipulaciju njegovim izjavama s ciljem stvaranja skandala. Naglasio je da su njegove izjave izvučene iz konteksta kako bi se stvorio medijski eksplozivan materijal. Kushner je na društvenoj mreži X objavio cijelu snimku gostovanja na sveučilištu Harvard 15. veljače. „Stojim iza svake svoje izjave“, poručio je Kushner objavivši integralnu snimku.

Bivši savjetnik u Bijeloj kući studentima sveučilišta više od sat i pol pričao je o svom radu dok je bio američki dužnosnik. Govorio je o svojim posjetima regiji, razgovorima s tamošnjim dužnosnicima te o svojim planovima za rješenje bliskoistočnog sukoba. Suprug Ivanke Trump, koji je Židov, komentirao je Benjamina Netanyahua, saudijskog prijestolonasljednika i Bidenovu administraciju. Govorio je o ulaganju u Bliski istok i rekao da bi on uložio u to područje.

Komentirao je planove o izraelskom „čišćenju Gaze od terorista“ te je u tom kontekstu izjavio da se slaže s iseljenjem stanovništva i „čišćenjem od terorista“. „Mislim da Izrael nije sugerirao da se ljudi nakon toga neće tamo vratiti“, dodao je.

Kushner smatra da neće biti pomaka u Gazi ako se novac poreznih obveznika nastavi koristiti za „streljivo i mrežu tunela“, umjesto za obrazovanje i inovacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?