Vesti Online

REKORDNA SEZONA U Crnoj Gori oko 200.000 turista

Ovogodišnja letnja turistička sezona u Crnoj Gori je još jedna u nizu koja će, prema procenama nacionalne turističke organizacije, biti rekordna.

Crnogorske plaže pune su kupača, a trenutno u zemlji boravi oko 200.000 turista, najviše iz regije, ali i Rusije, javlja Anadolija.

Najvažnija privredna grana Crne Gore – turizam, i ove godine će na zadovoljstvo svih biti glavni ekonomski pokretač, ali i doprineti da ovogodišnja letnja sezona bude jedna od boljih i uspešnijih, a u pojedinim segmentima i rekordna, prenosi CDM.

Iz Nacionalne turističke organizacije NTO Anadoliji su kazali da su očekivanja da ovogodišnja sezona premaši prošlogodišnju, koja je bila rekordna.

– Imajući u vidu fizičke i finansijske pokazatelje, raznovrsniju strukturu turista, kao i zadovoljstvo gostiju, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u dosadašnjem delu turističke sezone i očekujemo da premaši rekordnu prošlogodišnju. Prema zvaničnim statističkim podacima, u Crnoj Gori je samo u hotelima tokom prvih šest meseci boravilo 407.000 gostiju, što je rast od 17 odsto u odnosu na rekordnu 2017. godinu, a ostvareno je 1.356.000 noćenja, što je takođe rast od 12 odsto – kazali su iz NTO.

Prema njihovim rečima, a na osnovu podataka sa terena, privatni smeštajni kapaciteti beleže odličnu popunjenost, međutim još uvek ne raspolažu zvaničnim statističkim podacima koji obuhvataju i privatni smeštaj, prenosi CDM.