Vesti Online

Radulović

Радуловић: Грађани ће имати за кога да гласају

У Србији не постоји политичка воља за реформе, већ се ради само о “празном маркетингу”, каже министар у оставци Саша Радуловић. Ипак, истиче да ће грађани који сматрају да Србија треба да иде тежим, реформским путем имати за кога да гласају на изборима.

Министар привреде у оставци Саша Радуловић оценио је да ће грађани који сматрају да Србија треба да иде тежим, реформским путем, имати за кога да гласају на предстојећим превременим парламентарним изборима.

Sasa Radulovic-tanjug.jpg

“За Србију постоје два пута – један је пропала економска политика субвенционисања, корупције, партијског запошљавања, самовоље појединаца, пљачкашке приватизације, паразита који живе на леђима друштва; а други, много тежи, (је) пут одговорности, напорног рада, домаћинског понашања, пристојности, институција система”, навео је Радуловић у ауторском тексту за београдски лист Недељник.

Према његовим речима, у Србији не постоји политичка воља за реформе, а “политичке странке не желе да се одрекну привилегија паразитског система који су изградиле за последњих 10 година”, преноси агенција Бета.

“Постоји велика жеља за празним маркетингом, за причом о реформама. Такозване ППВ реформе. Уместо институција система, постоји једино жеља за самовољом појединца. Уместо рада и одговорности, и даље им је једина нада да ће доћи неки страни инвеститори и спасити нас од нас самих”, написао је Радуловић.

Како је оценио, изгледа да политичким странкама у Србији “није било доста овог пропалог система”.

“Ако се питате зашто огромна већина људи лоше живи, одговор је због паразита и паразитског система привилегија у чијем центру је јавни сектор”, навео је Радуловић.

Подсетио је да је у Владу Србије ушао да би покренуо економске промене и да би се успоставио ред, укинуло дискреционо одлучивање и погубне субвенције, као и да би се прекинула пљачкашка приватизација.

“И онда смо заустављени”, истакао је Радуловић, који је недавно поднео оставку на место министра привреде.

www.pregled.net

Radulovic u akciji

 1. Radulović: Građani će imati za koga da glasaju

  Радио Телевизија Србијепре 8 сата/и
  U Srbiji ne postoji politička volja za reforme, već se radi samo o “praznom marketingu”, kaže ministar u ostavci Saša Radulović. Ipak, ističe da 
 2. STRANAČKI BLOK: Đilas, Radulović i Živković napravili „koaliciju

  Kurir – Dnevne novineпре 18 сата/и
  Đilas i Živković su se nedavno dogovorili o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, a pregovaraju i sa Sašom Radulovićem.
 3. Радуловић образложио оставку

  Радио Телевизија Србије29.01.2014.
  Министар привреде Србије Саша Радуловић саопштио је данас да није спроведена ниједна реформа за коју се залагао, а да је 
 4. Данас

  I Radulović na izborima, „gađa” birače URS?

  Вечерње Новости29.01.2014.
  MINISTAR privrede u ostavci Saša Radulović odlučan je da nastavi političku karijeru i do kraja nedelje saopštiće svoje konkretne planove.
 5. PLAĆENIK: Radulovića mimo zakona plaćala strana banka, a

  Kurir – Dnevne novineпре 32 минута
  Saša Radulović, ministar privrede u ostavci, dobio je od Hipo Alpe-Adrija banke 182.000 evra za konsultantske usluge. Ipak, iako to zakon 
 6. Sertić: Radulović sam počeo da koči reforme

  Правдапре 3 сата/и
  Prema njegovom mišljenju, Radulović je sam počeo da koči reforme za koje se zalagao, a koje su i poslovna zajednica i stručna javnost u 
 7. Radulović obrazložio ostavku

  B9228.01.2014.
  Beograd — Ministar privrede u ostavci Saša Radulović u obrazloženju svoje ostavke naveo je da je “glavni kočničar svih reformi bio i ostao 
 8. Радуловић: Грађани ће имати за кога да гласају

  Радио Телевизија Србијепре 21 сата/и
  У Србији не постоји политичка воља за реформе, већ се ради само о “празном маркетингу”, каже министар у оставци Саша Радуловић.
 9. Radulović uzalud spremio ostavku

  Вечерње Новости25.01.2014.
  UPRKOS tome što se Saša Radulović u subotu najavio ostavku, velike su šanse da će, bar formalno, u fotelji ministra privrede morati da