Vesti Online

NEUNIŠTIV Direktoru „Koridora“ niko ništa ne sme

Pre sedam meseci je Vlada odlučila da „Putevima Srbije“ pripoji „Koridore Srbije“, ali direktora druge firme Dmitra Đurovića niko ne može da natera da to i uradi.

Vlada donela odluku pre sedam meseci, ali Đurović tera po svom

Do sada je probijeno više rokova, a poslednji koji je zvanično saopštila ministarka Zorana Mihajlović nedavno na konferenciji za novinare bio je 1. april.

 

Iako je upozorenje zvučalo ozbiljno, ni danas se nije desilo ono na šta se Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem obavezala dokumentom koji je deo sporazuma s Međunarodnim monetarnim fondom.

 

Ipak na konkurs
Datum pripajanja „Koridora“ preduzeću „Putevi“ još je neizvestan, ali je zato sudbina direktora Đurovića i Drobnjaka izgleda izvesna. Mada je bilo reči da će novo preduzeće nastaviti da vodi Drobnjak, u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kažu da će po završetku procesa pripajanja biti raspisan konkurs za izbor direktora jedinstvenog preduzeća.

Prema saznanjima „Blica“, juče je trebalo da bude održan i sastanak čelnika „Koridora Srbije“ i „Puteva Srbije“ s ministarkom, ali je odložen bez obrazloženja. Na pitanje zašto pripajanje nije završeno do danas i kako je moguće da jedan čovek koči ceo posao, iz kabineta ministarke Zorane Mihajlović nije stigao konkretan odgovor, tj. rokovi nisu ni pomenuti.
– Očekujemo da preduzeće „Koridori Srbije“ održi Skupštinu društva, na kojoj će potvrditi odluku o pripajanju kompanije javnom preduzeću „Putevi Srbije“ – bilo je sve što nam je rečeno.
Jedan od razloga za tako štur odgovor mogla bi da bude i činjenica da se Zorana Mihajlović već opekla nekoliko puta sa svojim stranačkim kolegom Dmitrom Đurovićem. Čak tri puta do sada je najavljivala završetak procesa, jednom u januaru, pa u februaru i sada u aprilu.
O pripajanju komentar nismo dobili ni od direktora „Koridora“ Dmitra Đurovića, koji se juče nije javljao na telefon. Ni u samom preduzeću ne postoje nikakve naznake da bi zaposleni uskoro trebalo da se sele. Niko im još nije rekao ni da treba da pakuju stvari i dokumentaciju, što bi trebalo da se desi jer će svi biti raspoređeni po različitim sektorima „Puteva Srbije“ u njihovim prostorijama.
Ono što ih takođe čeka je i najverovatnije niža plata od dosadašnje. Prosek u „Koridorima“ je 118.000 dinara, dok je u „Putevima Srbije“ 59.000 dinara a, sudeći prema ranijim najavama direktora „Puteva“ Zorana Drobnjaka, njihove zarade će biti korigovane.   (Blic)