Vesti Online

Mađarska: Uhapšeno 29 migranata i jedan terorista na granici sa Srbijom

Mađarska je danas saopštila da je tokom sukoba na granici sa Srbijom uhapšeno 29 migranata i jednog od njih je opisala kao „identifikovanog teroristu“.

Mađarski zvaničnik Đorđi Bakondi rekao je danas da je 20 policajaca povređeno u nasilju pošto su migranti bacali kamenice i beton na policiju, koja je upotrebila vodeni top i suzavac.

 

„Policija je uhvatila identifikovanog teroristu“, naglasio je Bakondi.

 

On nije saopštio druge detalje.

 

Portparol mađarske vlade Zoltan Kovač okrivio je danas izbeglice za nerede oko graničnog prelaza Horgoš 2, navodeći da će Budimpešta koristiti „sva moguća sredstva“ kako bi im se suprotstavila.
„Mađarska policija će koristiti sva moguća sredstva da se suprotstavi ljudima koji nasilno pokušavaju da uđu na mađarsku teritoriju“, rekao je Kovač za Al Džaziru.
On je naveo da su izbeglice tokom sukoba sa policijom „bile naoružane kamenjem i štapovima“, kao i da su koristili suzavac.
„To je neprihvatljivo i to je oružani napad na tlo Mađarske“, rekao je Kovač.
Istovremeno je optužio izbeglice da su koristili decu kao „živi štit“, navodeći da se mađarska policija proteklih meseci uzdržavala od dejstava.
„Šteta je i sramota je da su oni koristili decu kao zaštitu i zbog toga su neki od njih povređeni“, rekao je Kovač. (Blic)