DAVNO najavljivani „projekat stoleća“ – premošćavanje obala Boke Kotorske – po svoj prilici mogao bi da, ipak, dođe na „dnevni red“. Kinezi, koji su započeli gradnju prvog auto-puta u Crnoj Gori, iskazali su proteklih dana u razgovorima s crnogorskim premijerom i njegovim saradnicima, interesovanje za modernizaciju Luke Bar, hidropotencijal države, ali i za izgradnju mosta koji će povezati tivatsku i hercegnovsku stranu zaliva „neveste Jadrana“.

Most, čija izgradnja je bila naročito aktuelna u vreme nakon zemljotresa 1979. godine, kada je bilo para ali su pošle na „drugu stranu“, skratio bi put oko zaliva za tridesetak kilometara i „ukinuo“ trajekte koji su naročito tokom sezone „usko grlo“ ovdašnjeg turizma.

Ideja je „vaskrsla“ i pre više od desetak godina, kada se krenulo u konkretne akcije. Idejni projekat za gradnju mosta između rtova Opatovo u tivatskoj opštini i Sveta Nedelja na hercegnovskoj strani, uradili su Slovenci. Rešenje firme „Gradis“ bilo je najbolje na međunarodnom konkursu. Prema tom projektu most bi bio dug 960 metara, predviđeni su pristupni putevi s obe strane, imao bi dva „pilona“, a visina bi na sredini iznosila 53,5 metara, što je dovoljno za velike brodove koji ulaze u kotorsku i risansku luku.Autori su kazali da bi se most uklopio u ambijent Boke i bio jedan od najmarkantnijih „detalja“ koji bi „lovile“ kamere i foto-aparati.

Ova tema je, međutim, sve do najnovijeg interesovanja Kineza, inače svetskih majstora za ovu vrstu gradnje, bila u – ladicama. Ni mosta, niti tunela ispod mora koji je pominjan kao alternativno rešenje, ali veoma skupo. Uveliko se u Boki pričalo da je most „potonuo“ zbog – interesa. Prevoz trajektima između Lepetana i Kamenara već decenijama donosi njihovim vlasnicima lepe pare. Cena prevoza u jednom pravcu za putnička vozila iznosi oko četiri evra, a za autobuse i kamione je mnogo veća. (Novosti)