Vesti Online

KINA Eksplodiralo skladište opasnih hemikalija

U gradu Đingđijang na istoku Kine danas je došlo do eksplozije u skladištu sa hemikalijama i gorivom, koje se potom zapalilo, ali žrtava nema, saopštile su lokalne vlasti i preneli kineski mediji.

Eksplozija u Santosu

Ilustracija Foto: AP

Gradske vlasti su na svom zvaničnom blogu saopštile da je požar pod kontrolom i da nema povređenih niti poginulih, kao i da su se aktivnosti u blizini mesta eksplozije normalizovale, prenosi AFP.

Eksplozija se dogodila u prostorijama kompanije „Đinagsu dekijao storidž“, koja je ovlašćena da čuva opasne hemikalije, navode kineski mediji.

Industrijske nesreće su česte u Kini, gde se bezbednosni standardi neretko zanemaruju, primećuje francuska agencija.

Današnja eksplozija podsetila je na eksplozije koje su bile izazvane neadekvatnim skladištenjem hemikalija u severnom kineskom gradu Tijanđin avgusta prošle godine, kada je najamnje 165 ljudi poginulo, a postojala je i bojazan od toksičkog zagađenja.

Eksplozija velikih razmera u Tijanđinu izazvala je i gnev u širokim krugovima zbog uočene nedovoljne transparentnosti zvaničnika kad je reč o uzrocima takvih nesreća i njihovog uticaja na prirodnu sredinu, zaključuje agencija Frans pres. (Alo)