Vesti Online

HAOS U SKOPLJU Demonstranti zapalili nameštaj iz predsedničke kancelarije

U protestima i kontraprotestima koji su juče potresli centar Skoplja došlo je do sukoba demostranata i policije. Više osoba, među kojima je i jedan novinar, je povređeno, a 12 osoba je privedeno nakon što su demonstranti porazbijali sve prozore na prostorijama Narodne kancelarije predsednika Makedonije.

U centru Skoplja sinoć su završeni protesti protiv odluke predsednika Makedonije Đorđa Ivanova o aboliciji političara i u gradu je sada mirno. Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je privedeno 12 demonstranta.

Do sukoba je došlo kada su demonstranti probili kordon policije i uputili se ka sedištu vladajuće VMRO-DPMNE gde ih je dočekao novi kordon policije u opremi za razbijanje demonstracija. Demonstranti su se u stampedu razbežžali sa ulica makedonske prestonice.

U sukobu sa policijom povređeno je nekoliko građana, kao i jedan novinar i dva fotoreportera. Među povređenima je i novinar portala „Plus info“ Goran Naumovski, koji je pendrekom udaren u glavu, javili su skopski mediji. (Blic)