Vesti Online

EU vesti

Snažno porasli troškovi rada po satu u EU TROŠKOVI rada po satu u EU i eurozoni porasli su u trećem tromjesečju najsnažnije u ovoj godini, a u Hrvatskoj njihov je rast bio najveći u dvije godine, pokazalo je izvješće Eurostata odražavajući probleme kompanija s pronalaženjem radnika.četvrtak 16.12.2021.Plaće u Njemačkoj gotovo stagnirale u 2021. unatoč visokoj inflaciji PLAĆE u Njemačkoj neznatno su porasle u 2021. godini unatoč sve većoj inflaciji, pokazali su u četvrtak preliminarni podaci statističkog ureda Destatisa.četvrtak 16.12.2021.Rusija poslala ubojicu u Berlin. Izbio je ogroman skandal NJEMAČKO-ruski odnosi su, nakon presude za ubojstvo u berlinskom parku Tiergaten, ponovo napeti. Berlin je odlučio protjerati dvoje ruskih diplomata, a reakcija iz Moskve sigurno neće izostati.četvrtak 16.12.2021.Novi kancelar priprema Njemačku za preokret stoljeća NJEMAČKI kancelar Olaf Scholz je u prvom vladinom priopćenju građanima dao do znanja da zemlji predstoji veliki preokret u društvenom, gospodarskom i kulturnom smislu.četvrtak 16.12.2021.

U Francuskoj otkriveno 110 tisuća lažnih covid-potvrda

HINA

U Francuskoj otkriveno 110 tisuća lažnih covid-potvrda
Ilustracija: EPA

U FRANCUSKOJ cirkulira 110.000 lažnih covid-potvrda, objavila je agencija France Presse navodeći izvore bliske ministru unutarnjih poslova Geraldu Darmaninu.

„Bilo je više od stotinu privođenja u 400 istraga koje su se otvorile otkad je ljetos covid-potvrda postala obavezna na nekim mjestima“, rekao je Darmanin na televiziji France 2.

Ta privođenja odnose se i na korisnike lažnih covid-potvrda i na mrežu koja ih prodaje, pojasnili su izvori.

U suradnji sa zdravstvenim radnicima

„Problem lažnih potvrda je da se često izdaju u suradnji s liječnicima ili medicinskim sestrama“, rekao je ministar, po kojem je to nešto „što je teško dokazati“.

„Već su donesene zatvorske kazne, prije svega za korisnike potvrda“, rekao je Darmanin, dodajući da kazne mogu ići do pet godina. No dodao je kako se zalaže za to da se istrage prekinu protiv onih osoba koje imaju lažnu potvrdu, ali su spremne uskladiti se s pravilima.

Po posljednjim podacima, više od 3000 pacijenata nalazi se na odjelima intenzivne njege širom Francuske, a broj bi mogao dosegnuti i 4000 tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, upozorio je ranije glasnogovornik francuske vlade Gabriel Attal.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?