CRNOGORSKI specijalni tužilac Saša Čađenović, u sklopu istrage o navodnim malverzacijama u kojima je budvanska opština oštećena za desetine miliona evra, proširio je istragu i na „novo lice“ – državljanku Srbije Oliveru Ilinčić iz Beograda. Istraga se sprovodi u objedinjenom predmetu za afere „Kopirajt“, „Propertis investment“, „Bulevar“, „Krapina“ i „Otpadne vode“.

Reč je o nekadašnjoj savetnici u kabinetu bivšeg predsednika SCG Svetozara Marovića i visokog funkcionera DPS-a. Ona je bila dugogodišnji funkcioner Narodne banke Jugoslavije, a kasnije Srbije, i nekadašnja je direktorka firme „Futura plus“. Pominjana je i u aferi „Košljun“, a istraga je, osim nje, obuhvatila i još 15 osoba, kao i četiri firme. „Novosti“ saznaju da bi Olivera Ilinčić trebalo da bude pozvana naredne sedmice na saslušanje u svojstvu osumnjičenog.

Njeno ime pominjalo se posle poslednje serije hapšenja koja su počela 14. januara, a istražitelji su se za nju zainteresovali posle izjave jedne od uhapšenih direktorki privatnog preduzeća iz nove afere. Direktorka je pred tužiocem priznala da je potpisala nekoliko ugovora po nalogu druge osobe koja rukovodi firmom za pružanje knjigovodstvenih usluga. Ilinčićeva je bila osoba od poverenja Svetozara Marovića, koji je u pritovoru već mesec i po.

Marović je osumnjičen za organizovanje kriminalne grupe iz Budve koja je učestvovala u čak osam afera. Tereti se za produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja na organizovan način.(Novosti)