Vesti Online

Beskućnik brine o psima

HUMANOM ČOČVEKU OSTVAREN SAN Beskućnik brine o psima lutalicama bolje nego o sebi (FOTO)

Autor: Alo.rs | 15.08.2015. 20:12

Priča o beskućniku Stivu iz Kalifornije, koji je spasio na desetine napuštenih pasa, obilazi svetske medije, zahvaljujući jednom slučajnom susretu i Ališi Edrington (24).

Stiv i psi

Foto: Facebook / Steve’s Strays united

Ona inače radi u prihvatilištu za pse, a tamo je jednoga dana naletela na neobičan prizor – jedan beskućnik vozio je stari bicikl kojim je za sobom vukao prikolicu. A u prikolici se nalazilo deset pasa. Uskoro je saznala da se čovek zove Stiv i da je beskućnik te da putuje zemljom i brine se o napuštenim psima – tačnije, u zadnjih 15 godina, koliko već živi kao beskućnik, spasio je više od 50 napuštenih pasa.

Stiv i psi

Foto: Facebook / Steve’s Strays united

„I on je, baš poput njih, beskućnik, stoga zna kakav je to osećaj. Brine se o tim psima bolje nego što se brine za sebe“, rekla je Ališa za „NY Daily News“. Dirnuta pričom, Ališa je odmah preko Fejsbuka i humanitarne stranice GoFundMe organizovala skupljanje novca za Stiva i njegove pse, a njenoj inicijativi odazvale su se stotine dobrih ljudi. Osim novca, hrane i ostalih potrepština, Stiv je tako na poklon dobio i kamp prikolicu u kojoj će od sada živeti – sa svojim psima, naravno.

Stiv i psi

Foto: Facebook / Steve’s Strays united