Vesti Online

ZANIMLJIVA DOTACIJA Vasiljeviću i pare i fotelja u Vladi!

Udruženje ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova, na čijem je čelu bivši državni sekretar Željko Vasiljević, za svoj rad u poslednjih deset godina dobilo od Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike više od 80 miliona dinara.

Drugi su dobili  višeod mene:  Željko Vasiljević

Drugi su dobili više od mene: Željko Vasiljević, Foto: Zoran Ras

Udruženje ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova, na čijem je čelu bivši državni sekretar Željko Vasiljević, za svoj rad u periodu od 2005. godine, pa zaključno s ovom godinom, od strane Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike dobilo je finansijska sredstva u iznosu od 83.415.508 dinara, pokazuju zvanični podaci tog ministarstva.

Inače, Vasiljević je tokom 2008. i 2009. bio i državni sekretar u tom ministarstvu, a interesantno je da je njegovo udruženje baš u 2008. i dobilo najveća sredstva.
– On jeste bio državni sekretar u ministarstvu, a njegovo udruženje je za 2007. godinu dobilo 7,75 miliona dinara, a za 2008. 20,71 milion dinara – navodi za „Alo!“ Dragan Popović, sadašnji državni sekretar u Ministarstvu rada.
Vasiljević pak za „Alo!“ tvrdi da nikakve veze s dodeljivanjem novca svom udruženju nije imao, te da u vreme podele novca nije još uvek ni bio u Ministarstvu rada.
– Potpuna je laž da sam ikakve veze imao s dodelom novca udruženju. Naime, za godinu dana, koliko sam bio državni sekretar u vreme dok je ministar rada bio Rasim Ljajić, nisam imao ovlašćenja ministra za bilo kakve poslove. Nisam imao ni pravo potpisa ni da raspolažem sredstvima – kategoričan je Vasiljević.
Kako dodaje, čak je samo prvih dvadesetak dana odlazio u kabinet u ministarstvu, nakon čega je posao obavljao iz kancelarije svog udruženja.
– Takođe, ja sam na mesto državnog sekretara došao u septembru 2008, a taj iznos je određen u januaru te godine. Osam meseci pre nego što sam ja uopšte postao državni sekretar. Pritom je te godine budžet za boračko invalidsku zaštitu za udruženja bio 120 miliona dinara, jedina godina kada je iznos bio više nego duplo veći nego inače – ističe Vasiljević. (Alo)