Ministarstvo za civilnu odbranu Rusije objavilo zvanične podatke: U pucnjavi i požaru poginulo 99 osoba 1Foto: EPA-EFE/VASILY PRUDNIKOV

Ministarstvo za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica prirodnih katastrofa objavilo je noćas spisak poginulih u najvećoj tragediji u modernoj istoriji Rusije, i prema tim, prvim zvaničnim podacima, život je izgubilo 99 osoba.

Ovaj spisak objavljen je u 4 sata ujutru po lokalnom vremenu, a moguće je da će se taj broj u narednim satima i danima promeniti, pišu ruski mediji.

Prema podacima koje je nešto ranije saopštio guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov, 110 odraslih i pretoro dece povređeno je i odvezeno u bolnice širom Moskve. Šezdeset osoba nalazi se u teškom stanju.

 

Pucnjava se dogodila juče popodne, kada je nekoliko naoružanih napadača ušetalo u tržni centar „Krokus Siti“ i otvorilo vatru iz automatskog oružja.

Nakon toga, došlo je do dve eksplozije na krovu tog velikog tržnog centra koji se prostirao na skoro 13.000 kvadrata, a naposletku se urušio i krov.

Nakon nekoliko sati napornog rada brojnih vatrogasnih ekipa, požar je lokalizovan.

Za napadačima se i dalje traga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.