Vesti Online

TERORISTI U MAKEDONIJI: Sumnjiva grupa ušla u zemlju sa Kosova iz pravca Kumanova!

Teroristička grupa sa Kosova i Metohije, prema nepotvrđenim informacijama, upala je na teritoriju Makedonije, u blizini sela Slupčane.

Kako javlja makedonski portal 25 vesti.mk, pod policijskom kontrolom su naselja Slupčane, Matejče i Aračinovo.

Neki mediji prenose da se policija suočila sa naoružanom grupom koja je navodno povezana sa prošlogodišnjim terorističkim napadom u Kumanovu i sa tzv. “komandantom Sokolijem”.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada su angažovane helikopterske jedinice i redovni sastav policije.

Prema nekim informacijama, u Slupčanima se čula i pucnjava.

Informativnja agencija Infomaks je javila da je policija blokirala naselja Aračinovo i Lipkovo.

Televizija ” Telma” je javila da je to policijska akcija u okviru redovnih aktivnosti Ministarstva, i da će više detalja biti saopštenmo u subotu.

“Telma” javlja da za sada nema službenih potvrda da li se radi o akciji usmerenoj protiv terorizma, ili je ona uperena protiv neke kriminalne grupe, a da su pored blokade na ulazu u Aračinovo, jedinice anti-interventne policije prisutne u selu Ropaljce i mestu pod nazivom Slučansko dobro.

Makedonska policija potvrdila je da se u više sela u kojima su etnička većina Albanci sprovodi akcija, ali da je reč o „redovnim aktivnostima“. Policija je saopštila da je tokom pretresa više lokacija pronašla grupu azilanata koje su meštani držali u zarobljeništvu mimo njihove volje.

(Izvor: 25 vesti.mk/ telegraf.rs/ Kurir) i (Novosti)