SUD u Minhenu podigao je optužnicu protiv bande sastavljene od dva Srbina, Hrvata i jedne Nemice koji su skoro 10 godina harali Nemačkom i tokom tog perioda opljačkali oko 200 kuća! Vrednost ukradenog novca, satova i nakita procenjuje se na oko 2,4 miliona evra, dok je šteta koju su počinili upadajući u stanove – oko 250.000 evra. Optužnica je napisana na tačno 79 strana, a tokom suđenja će biti ispitano čak 297 svedoka.

Nemačka policija saopštila je da je ova kriminalna grupa počela sa provalama 2004. godine. „Operisali“ su uglavnom na teritoriji Minhena i Ingloštata, a inspektori su za njima bezuspešno tragali sve do decembra 2013.

– Tada je jedna od pljački propala, jer se u kući aktivirao alarm – izjavili su u nemačkoj policiji. – Lopovi su uspeli da pobegnu, ali je komšija stigao da zapiše broj registarskih oznaka automobila. Provera tablica prvobitno nije dala nikakve rezultate, ali je daljim operativnim radom utvrđeno da je vozilo registrovano u Srbiji. Sve do januara 2014. smo čekali da taj automobil ponovo uđe u zemlju, da bismo ih konačno uhapsili.

Kako navode u MUP Nemačke, lopovi su deo nakita, satova i novca iz ovih provala prebacili u Srbiju. Približna vrednost plena je procenjena na 500.000 evra, ali je naša policija pronašla skrovište i zaplenila ukradenu robu. Iako još nema potvrde, sumnja se da su provalnici pljačkali na celoj teritoriji Nemačke i Austrije, ali i Španije. (Novosti)