Borbene jedinice protivvazdušnog raketnog puka na severoistoku Rusije uskoro će stupiti na borbenu dužnost zaštite vazdušnih granica Kamčatke, rekao je načelnik Odeljenja za informacionu logistiku pres-službe Ratnog vazduhoplovstva kapetan prvog ranga Roman Martov.

„Ovom događaju prethodilo je dobijanje novog naoružanja školskog centra avijacije i protivvazdušne odbrane u gradu Gatčina. Prekvalifikaciju je prošlo više od 200 vojnika jedinice puka. Zatim je dobijena vojna tehnika iz industrijskog sektora, uspešno su izvedena prva gađanja na državnom poligonu Kapustin Jar i železničkim i vodenim transportom izvršena isporuka čitavog kompleksa ZRS S-400 na Kamčatku“, rekao je Martov.

Prema njegovim rečima, sada su tehnika i naoružanje raspoređeni na pozicijama protivvazdušno raketnih divizija u rejonu gradova Petropavlovsk Kamčatski, Jelizovo i Viljčinsk.

„Nakon izvođenja rutinskih radova, borbene jedinice i komanda ZRS S-400 stupiće na borbenu dužnost za očuvanje vazdušnih granica severoistoka Rusije“, rekao je vojni zvaničnik.(Novosti)