Vesti OnlineZanimljivo

Rusi tuže Volkswagen

Rusija

Foto: Volkswagen

U skladu sa najavama, ruski proizvođač GAZ je podneo tužbu protiv kompanije Volkswagen. Ovo nije prva tužba, a sada ruska kompanija potražuje gotovo dupli veći iznos.

GAZ, koji je proizvodio automobile za Volkswagen, traži od ove kompanije obeštećenje u iznosu od 28,4 milijarde rubalja, odnosno oko 348 miliona dolara. Detalji tužbe nisu poznati, ali se zna da je podneta 7. aprila na sudu u Nižnjem Novgorodu.

Zanimljivo je da GAZ u prethodnoj tužbi potražuje 15,6 milijardi rubalja (191 milion dolara) od svog bivšeg partnera. Ruski sud je privremeno zamrznuo imovinu Volkswagena, a nakon poništenja odluke, ova kompanija je objavila kako pregovara sa ruskim investitorom o mogućnosti prodaje svojih pogona.

 

 

Podsetimo, Volkswagen je u martu prošle godine zaustavio proizvodnju i celokupno poslovanje u Rusiji. Poslednje vesti govore kako ova kompanija planira da proda fabriku u Kalugi, čiji je godišnji kapacitet proizvodnje oko 225.000 automobila. Kako prenosi Index.hr, pogoni u Nižnjem Novgorodu su zatvoreni prošlog leta.

Bonus video: Može li da propadne nemačka auto-industrija?