Vesti Online

RAZVOJNI PUT JELENE TRIVAN Tadićeva udarna pesnica u milosti SNS

Jelena Trivan, nekadašnja udarna pesnica DS i Borisa Tadića, postala je v.d. generalnog direktora „Službenog glasnika“ odlukom Vlade Srbije.

Jelena Trivan je kratko potvrdila tačnost informacije o odluci sa sednice Vlade, ali nije želela da odgovori na pitanja o tome kako se našla na čelu ovog javnog preduzeća i šta je za tu poziciju kvalifikuje.
Prema saznanjima „Blica“, Trivanova je poslednjih godinu dana ostvarila vrlo tesne veze sa ljudima iz vlasti, ali i s pojedincima iz vrha bezbednosnih struktura koje prevazilaze okvire klasične politike.

 

Radoš Ljušić: Zamoljen sam da se povučem i da ćutim. Zamolio me je čovek koji me je i doveo u „Glasnik“

Nešto slično je za “Blic” rekao i sada već bivši direktor JP “Službeni glasnik” dr Radoš Ljušić, koji nam je povodom imenovanja Trivanove kazao da “ima nešto što je jače od politike i političara”.
– Tačno je da od danas nisam više na čelu “Službenog glasnika” i da je Jelena Trivan postavljena za v.d. direktora. O razlozima neću da govorim jer sam dao reč čoveku koji me na ovo mesto i postavio. Zamoljen sam da se povučem i da ćutim – rekao nam je Ljušić.
Ovaj istoričar je 2008. godine prešao iz DSS u SNS, direktor „Glasnika“ je postao decembra 2012, a sada se vraća na beogradski univerzitet.
Jelena Trivan je po struci profesor književnosti, ali je šira javnost poznaje kao
dugogodišnju funkcionerku, poslanicu i portparolku DS. Pre toga bila je bliska saradnica Rasima Ljajića u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava. Krajem juna 2013. podnela je ostavku na sve stranačke funkcije u DS. U pismu koje je tada uputila rukovodstvu DS Trivanova je navela da se na to odlučila “zbog neslaganja sa politikom sadašnjeg rukovodstva, koja za rezultat ima propadanje stranke”. DS konačno napušta u februaru prošle godine.

Inače, Agencija za borbu protiv korupcije je svojevremeno pokrenula postupak vanredne provere imovine Jelene Trivan nakon navoda da je prodala stan u Beogradu za 80.000 evra koji nije prijavila Agenciji.
Vest o novoj funkciji Jelene Trivan izazvala je nevericu i na stotine negativnih komentara na internetu. Uglavnom se osporava njena stručnost za tu funkciju i podseća na promene stranaka. Stiče se utisak da su nezadovoljni svi, i pristalice njene bivše stranke DS, jer je prešla “na drugu stranu”, ali i pristalice SNS jer nije izabran neko iz njihove partije.

(BLIC)