Vesti Online

RAZUMAN PREDLOG MINISTRA

Vukosavljević: Uvesti posebnu pretplatu za rijalitije

Ministar kulture Vladan Vukosavljević založio se da rijaliti programi budu predmet posebne pretplate i naglasio da mu smeta što se sada emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom.
INFO 18.09.2018. | 06:46
Vukosavljević: Uvesti posebnu pretplatu za rijalitije

Foto: 021.rs
Vukosavljević je na tribini u Beogradu „Je li stvarno lepše sa kulturom“, rekao kako je svestan da rijaliti programi postoje i u svetu, ali da smatra bi bilo bolje kada bi takve programe emitovali isključivo posredstvom plaćenih kanala, a ne na nacionalnoj frekvenciji.
Nacionalna frekvencija je javni resurs, istakao je Vukosavljević i dodao da se zalaže za to da rijaliti programi budu predmet posebne pretplate.
Vukosavljević smatra da su „rijaliti programi sramota za medijsku scenu“ i da „duhovno i mentalno uništavaju jedan narod“. On dodaje i da se rijaliti programi ne mogu opravdati stavom da „to narod želi“.
„Ovo nije narod ludaka“, rekao je Vukosavljević i naglasio da njegovo ministarstvo nema ovlašćenja i da je za regulisanje tog pitanja nadležno Regulatorno telo za elektronske medije (REM).
Na konstataciju voditelja tribine Aleksandra Đuričića da REM ne radi svoj posao, Vukosavljević je odgovorio da je to druga tema.
Ministar Vukosavljević je dodao i da se u rijaliti programima plaća protagonistima takvih emisija „da rade stvari koje rade“ i da je to „sramota za medijsku scenu“.
Glumac i nekadašnji ministar kulture Branislav Lečić u propagiranju rijaliti programa vidi političku nameru, a sve radi ispunjavanja partijskih i ličnih interesa. Prema Lečiću, takva vrsta programa „srozava kredibilitet čoveka“ i „ubija snagu jednog naroda“.
Autor: FoNet