Vesti Online

Pripreme za bojkot?

List Danas objavio kako će izgledati kampanja „Bojkot 2020“ Saveza za Srbiju

List Danas objavio kako će izgledati kampanja "Bojkot 2020" Saveza za Srbiju Izvor: N1

Kampanja „Bojkot 2020“ Saveza za Srbiju (SzS) vodiće se na društvenim mrežama i obilaskom Srbije, a glavni cilj kampanje biće upoznavanje glasačkog tela o razlozima bojkota i smanjenje izlaznosti na izborima, navodi se u dokumentu SzS u koji je list Danas imao uvid.

Kampanja će trajati do 26. aprila, za kada su najavljeni redovni izbori.

Kako navodi Danas, definisani su pravci kampanje koji uključuju: „opšti narativ“, „protiv čega smo“, „za šta smo“, „raspad SNS klana“, „uputstvo za upotrebu bojkota“, „obraćanje glasačima Srpske napredne stranke“ i „izborni dan“.

Za izborni dan je planirano „snimanje izbornih mesta, plasiranje video-materijala, fotografija i informacija da su prazna biračka mesta i saopštavanja izlaznosti“, kao i organizovanje završnog skupa opozicije koja bojkotuje izbore.

Navodi se da će biti otvoreno „utočište za sve one koji su ucenjeni, koji trpe bilo kakav vid pritiska da izađu na izbore“.

U dokumentu se ističe da će građanima biti ponuđeni broj telefona, mejl adresa, Fejsbuk profil „gde će moći anonimno da prijave svaki pritisak i ucenu“.

„Otkupna cena maline je politika. Cena benzina je politika. To kolika vam je plata je poltiika. To što razvedeni roditelji ne mogu da napalte alimentaciju je politika. (…) Ne biraju se na izborima samo političari kao ličnosti ili stranke kao politički subjekti, već na izborima građani biraju kako će im izgledati život“, piše u dokumentu u koji je Danas imao uvid.

Tagovi: