Vesti Online

POTERA Britanski mafijaši traže glave „Pantera“

Porodicu Adams, ozloglašenu englesku krimi-imperiju tešku 200 miliona funti, razbesnela je pljačka trezora koju su izveli “Pink Panteri”, a u kojoj su i Adamsi oštećeni.

Dva dana bez žurbe pljačkali sefove

– Porodica Adams ima veoma dobre kontakte u Haton Gardenu i upravo zbog toga ovaj deo Londona različite firme i kriminalne grupe zaobilaze u širokom luku. Haton Garden je njihova teritorija. Priča se da su u sefovima juvelirnice čuvali veliki deo bogatstva koje je sada pokradeno i zbog toga su jako besni – pišu britanski mediji.
Vođe Adamsovih, koji se kriminalom bave decenijama, danas su Tomi (55), koji živi u kući vrednoj skoro četiri miliona dolara u obližnjem naselju Klerkenvel, i njegov brat Teri, koji navodno drži nekoliko striptiz klubova u tom delu Londona.

 

Interpol: Smeli i brzi
Prema podacima Interpola, grupa “Pink Panter” bavi se oružanim i drugim pljačkama od 1999, a njihove uobičajene mete su juvelirnice u Evropi, na Bliskom Istoku, Aziji i SAD. “Ova labavo povezana grupa kriminalaca je sprovela više od 340 pljački u 35 država, otevši ukupno 330 miliona evra. Pljačke su im smele i brze“, navodi se u izveštaju.

U međuvremenu, policija intenzivno radi na saznavanju identiteta lopova koji su 3. i 4. aprila iz juvelirnice u Haton Gardenu oteli nakit vredan 300 miliona dolara. Ipak, i dalje nisu raspisane poternice i ne zna se zasigurno da li “Pink Panteri” stoje iza ove spektakularne pljačke.

 

Detektivi koji su na licu mesta posle pljačke našli samo “krhotine i prašinu” uzdaju se u to da će se lopovi odati trošenju velikih količina novca na skupocene predmete i provode:
– Očigledno su došli do ogromne svote novca i troškarenje tog novca moglo bi nas dovesti do počinitelja. Lopovi nemaju časti: dovoljno je da neko iz tog miljea primeti skupocene automobile, jahte i kuće – odmah će ih prijaviti policiji. Time se obično završavaju priče o velikim pljačkama – rekao je jedan bivši detektiv Skotland jarda ostrvskim medijima. (Blic)