Vesti Online

PONOVO SUĐENJE NARKO-BOSU Šariću ukinuta presuda za šverc kokaina

Apelacioni sud ukinuo je presudu Darku Šariću, koji je bio osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca kokaina i naložio novo suđenje.

U odluci Apelacionog suda od 25. maja se navodi da je presuda ukinuta zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka i da je predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu Darko Šarić je prošle godine osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, a njegovi saradnici na kazne od 11 do 15 godina zatvora.

Postupak će biti ponovljen pred prvostepenim većem, odnosno pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, koje je Šarića ranije osudilo zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila švercom narkotika.

Šarić ostaje u pritvoru do daljeg.

I svedocima saradnicima će takođe ponovo suditi, među kojima su Nebojša Joksović, Draško Vuković i Radan Adamović.

Do sada oslobađajuće presude su potvrđene Bobanu Stojiljkoviću iz Vranja, Darku Gazdiću i Aleksandri Mišić.

Darku Šariću se sudi i za pranje novca od prodaje narkotika.

Članovi grupe

Suđenje će se ponoviti i članovima Šarićeve grupe: Goranu Sokoviću, Marku Pandrcu, Bošku Nediću, Nenadu Novakoviću, Nikoli Dimitrijeviću, Darku Tošiću i Petru Obradoviću.

Novo suđenje očekuje i: Rodoljuba Milovića, Miloša Cajića, Milana Milovca, Nebojšu Sretenovića, Marka Račića, Vladimira Račića, Borislava Tunjića i Živka Sibinskog. (Blic)