Vesti Online

Peščanik


Fotografije-citateljki,-Slavica-Slatinac-_thumb

Bez dobitka nema igre

Šta je dobitak u igri: Grčka protiv evrozone? Igre se definišu prema dobitku. Bez dobitka nema igre. Budući da je struktura dobitka u ovoj igri nepoznata, možemo da je izvedemo iz strategije igrača.

Fotografije-citalaca,-Rade-Vilimonovic_thumb

Igra nerava

Bliži se trenutak istine za Grčku, Nemačku i Evropu. Nadam se da će centralna banka zauzeti čvrst stav i objaviti da je ona čuvar evropske ekonomije i njenih demokratskih institucija – a ne nemački uterivač dugova.

Foto-Nikolai-Zinovlev_thumb

Čačkanje mečke

Medved diskutabilnog imena (Knindža!) je izašao iz pećine, medvedica (sasvim obična Goca) nije. Čime smo dobili verovatno najtačniju vremensku prognozu: zima će biti kratka osim ako ne bude duga.

Fotografije-citateljki,-Alisa-Koljensic-Radic_thumb

Duh zločina

Ko god se pitao zašto je bilo nužno da se osnuje Sud u Hagu i zašto se utvrđivanjem činjenica o zločinima ovde bave nevladine organizacije, neka pročita predsednikovu prazničnu pretnju tužiocu.


Andrew-Parsons-PA_thumb

Nova NDH

Novosti
Marš falangista kroz parlament prošao je bez ikakvih sankcija, iako je jedan od Glavaševih pretorijanaca klub srpskih saborskih zastupnika nazvao ‘četničkom ćelijom’.


Fotografije-citateljki,-Alisa-Koljensic-Radic_02_thumb

Of course

The ICJ rejected both the genocide claim filed by Croatia and the counter-claim by Serbia. The chances of the ICJ deciding otherwise were equal to that of a direct asteroid hit on the Hague Peace Palace on 3 February, 10 am local time.