Vesti Online

Otežano snabdevanje svežom robom

Udruga britanskih maloprodajnih tvrtki: Blokada smanjuje dostupnost svježe robe

HINAPrije 6 sati 4

Ilustracija: EPA

DOSTUPNOST nekih proizvoda u kategoriji svježe robe u Velikoj Britaniji mogla bi biti pod znakom pitanja sve dok se ne riješi zastoj u luci Dover i dok se lanci opskrbe ne normaliziraju, upozorila je udruga maloprodajnih tvrtki.

Tisuće kamiona zapele su u Doveru uoči Božića zbog blokade kojom Francuska želi zaustaviti širenje novog vrlo zaraznog soja koronavirusa.

„Dobra je vijest za potrošače da su se francuske granice ponovo otvorile, ali ključno je da kamioni što prije krenu preko“, rekao je Andrew Opie, direktor za prehranu i održivost u Britanskom konzorciju za maloprodaju.

„Dok se kolone ne riješe i lanci opskrbe ne vrate u normalu, predviđamo da će biti problema s dostupnošću svježe robe“, rekao je.

Britanski ministar prometa Grant Shapps priopćio je da se neka putovanja mogu nesmetano nastaviti, iako se vozačima kamiona i dalje savjetuje da ne putuju u Kent.https://video.onnetwork.tv/frame84.php?mid=Mzc1NTI1LDE2eDksMiw1MCwwLDM2ODgsMSwwLDEsNTAsNSwwLDAsMCwwLDEsMCwwLDAsMCwwLDAsMCwwLDAsMCwwLC0xOy0xOzA7MCwwLDAsMA==&preview=0&iid=0&e=1&id=ffEXS1e09d8476913ab8a275e71e7b65b69901&t_page=vijesti_clanak_udruga_britanskih_maloprodajnih_tvrtki_blokada_smanjuje_dostupnost_svjeze_robe_2241236_aspx&wtop=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fvijesti%2Fclanak%2Fudruga-britanskih-maloprodajnih-tvrtki-blokada-smanjuje-dostupnost-svjeze-robe%2F2241236.aspx

U Tescu ograničena kupnja nekih proizvoda

Lanac supermarketa Tesco ograničio je kupnju nekih proizvoda, uključujući jaja, rižu, sapun i toaletni papir.

Time želimo svima osigurati dostupnost proizvoda, naveli su iz Tesca u elektronskoj poruci kupcima, koji mogu kupiti do tri proizvoda iste kategorije. 

U kompaniji tvrde da su im zalihe „dobre“ i očekuju da će kupci „kupovati kao i obično“.

Tesco je već u rujnu uveo ograničenja za neke proizvode kako bi spriječio paniku koja je u ožujku dovela do nestašica.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?