Vesti Online

Osvanuli leci protiv “albanizacije Niša”

U naselju Crveni pevac u Nišu i u Dušanovoj ulici jutros su osvanuli leci “Stop albanizaciji Niša” nepoznatog autora u kojima se Nišlije upozoravaju “na povećan broj Albanaca koji svoje prebivalište prijavljuju u tom gradu”.

Poliicija proverava ko stoji iza letaka koji su uznemirili Nišlije

U niškoj Policijskoj službi je rečeno da su provere u vezi sa rasturanjem letaka u toku.
Nepoznati autori, pozivajući se na podatak sa lokalnog medija čije se ime ne navodi, ukazuju da je od januara do septembra 2010. godine skoro 11.000 Albanaca prijavilo prebivalište na teritoriji gradske opštine Medijana.

U letku se podseća i na hapšenje policajaca u Merošini iste godine koji su, kako se dodaje, omogućili većem broju Albanaca da na osnovu lažnih dokumenata prijave prebivalište na teritoriji te opštine.
Nepoznati autori podsećaju i na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića “da je više od 60.000 Albanaca podnelo zahtev za izdavanje pasoša Srbije”.
Sve veći broj Albanki sa Kosova i Metohije porađa se u bolnicama u Vranju, Leskovcu i Nišu, navodi se dalje u tekstu i ukazuje da Albanci dolaze u tajnosti i preko posrednika pazare nekretnine, kao i “da su u poslednje vreme postali vlasnici oko 300 stambenih jedinica u Nišu”.
Nepoznati autori ukazuju “da im u tom poslu, na žalost, pomažu Srbi”.
U letku se kritikuju državni mediji koji prećutkuju ove podatke o kojima, kako kažu, “bruji Niš”.
Na kraju teksta oni postavljaju pitanje “da li smo spremni da ćutimo pred novom okupacijom” zbog koje će ispašatai potomci. (BLIC)