Vesti Online

OSIGURANJE FORUM

Kameron: Izbori u Grčkoj ugrozili ekonomsku sigurnost Evrope

Britanski premijer Dejvid Kameron, upozorio je danas da će rezultat parlamentarnih izbora u Grčkoj, na kojima je pobedila levičarska partija Siriza, proširiti ekonomsku nesigurnost po celoj Evropi i dodao da to znači da Velika Britanija mora da se drži njegovog plana sopstvene ekonomije.

„Grčki izbori pojačaće ekonomsku nesigurnost širom Evrope. Zato Velika Britanija mora da se drži svog plana i tu bezbednost osigura kod kuće“, napisao je Kameron na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.
Kameronov komentar usledio je pošto je grčka levičarska stranka Siriza pobedila na izborima, što bi moglo da rezultira sukobom s međunarodnim kreditorima, preneo je Rojters.
Pobeda Sirize bi, prema ocenama agencija, mogla da označi ne samo politički preokret u Evropi, već i da bude presudna za ostanak Grčke u evrozoni.
Lider stranke Aleksis Cipras je najavio da, u slučaju pobede, namerava da pregovara o otpisu velikog dela grčkog duga i okončanju strogih mera štednje, što je posebno zabrinulo takozvanu „trojku“ (EU, MMF i Evropsku centralnu banku).

Ako zbog utvrđenog manjka odlučite da uzimate dodatke ishrani vodite računa da ne prekoračujete preporučenu dnevnu dozu vitamina. Trebalo bi da pazite i kako i kada uzimate vitaminske preparate i razne dodatke ishrani.

Vitamin C

Sklonost infekcijama, izražene vene, modrice, sklonost krvarenju su znakovi nedostatka vitamina C u organizmu. Manjak se može javiti pri povećanim fizičkim i psihičkim naporima, za vreme trudnoće i dojenja i kod infekcija.

Nedovoljan unos vitamina C može da dovede do avitaminoze, što se najčešće događa kod dece, alkoholičara i starijih osoba. Izraziti nedostatak dovodi do težeg poremećaja, skorbuta. Ovaj vitamin je važan jer podstiče rad imunog sistema u borbi sa virusnim infekcijama i bakterijama. Voće i povrće su bogati prirodni izvori vitamina C.

Vitamin A

Gruba, suva i nadražena koža, gubitak apetita, čest umor, slaba kosa bez sjaja, lomljivi nokti, nastanak peruti, koža sklona aknama, sve su to upozoravajući znaci nedostatka vitamina A. Stručnjaci kažu kako se njegov deficit najčešće ogleda u promenama na očima.

Vitamin D

Kod manjka vitamina D najpre će se primetiti promene na koštanom tkivu. Kod dece se uočava rahitis, a kod odraslih dovodi do osteoporoze. Preventivno se daje bebama za vreme prve prve godine života, a kod

Opširnije: PREPOZNAJ

izvor: Super žena

|

Osim što štite od kardiovaskularnih bolesti i čuvaju zdravlje kože, pokazalo se da bademi tope i masne naslage oko stomaka…

Sudeći prema najnovijem istraživanju, objavljenom u magazinu “Journal of the American Heart Association”, samo 30 grama badema dnevno umesto neke druge užine, bogate ugljenim hidratima, dovoljno je da smanjite masne

Opširnije: Stručnjaci utvrdili: Ova namirnica topi masne naslage oko stomaka

Čitate arhivu Super žene, novi sajt je na www.superzena.net

Evo zašto nikako ne bi trebalo zagrevati med

izvor: Super žena
 

Iako deluje kao zdrava zamena za šećer i veštačke zaslađivače, med nikako ne bi trebalo zagrevati…

Med se od davnina koristi u ishrani, a ima višestruko blagotvorno dejstvo na organizam – ima snažno antibakterijsko dejstvo (ima potencijal da suzbije čak i bakterije otporne na antibiotike, popult salmonele ili e. coli), sadrži vitamine, minerale, antioksidante i enzime. Ukoliko uzimate med od lokalnih proizvođača, mogao bi da deluje

Opširnije: Evo zašto nikako ne bi trebalo zagrevati med

 

Pročitajte još